Curtea de Apel Bucuresti a renuntat, ieri, sa-l mai audieze pe ambasadorul Romaniei in Bagdad, Mihai Stuparu, in dosarul de terorism in care este judecat Mohammad Munaf. Instanta, care putea cere o sedinta secreta in care sa studieze probele puse la
Curtea de Apel Bucuresti a renuntat, ieri, sa-l mai audieze pe ambasadorul Romaniei in Bagdad, Mihai Stuparu, in dosarul de terorism in care este judecat Mohammad Munaf. Instanta, care putea cere o sedinta secreta in care sa studieze probele puse la dispozitie de Stuparu, a hotarat sa ia in calcul cererea MAE depusa la dosar, prin care se invedereaza faptul ca informatiile sunt clasificate, avand nivelul de secretizare „secret de stat“. Curtea a pus, astfel, cruce dosarului de terorism, decizand sa foloseasca pentru probatoriu doar o viitoare improbabila audiere a lui Munaf, prin comisie rogatorie.

Ambasadorul roman in Bagdad, Mihai Stuparu, nu a mai fost audiat de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in dosarul de terorism privindu-i pe Mohammad Munaf si Omar Hayssam. Judecatorul Geanina Arghir a renuntat, ieri, la audierea diplomatului, deoarece la dosarul cauzei a fost depusa o adresa prin care Ministerul Afacerilor Externe arata ca datele si informatiile referitoare la rapirea ziaristilor Marie Jean Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian reprezinta informatii clasificate cu „secret de stat&ldq uo;. Astfel, nu ar fi intrunite conditiile ca dosarul sa fie declasificat printr-o hotarare de Guvern, asa cum prevede legea.

Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bucuresti a trimis Ministerului Afacerilor Externe (MAE) o adresa prin care cerea permisiunea pentru audierea ambasadorului Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, in procesul in care Mohammad Munaf este judecat pentru terorism.Totodata, instanta a respins atunci cererea lui Ovidiu Ohanesian de extradare a lui Mohammad Munaf in Romania.

Nu s-a vrut sedinta secreta
Procesul a fost suspendat, instanta dand un alt termen pentru dosarul lui Munaf, in sensul ca urmeaza sa inainteze Ministerului Justitiei o adresa prin care sa solicite audierea lui Mohammad Munad si a altor martori, prin comisie rogatorie. Termenul de judecata a fost stabilit pentru 11 octombrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.