Un eveniment de exceptie, la care au participat oaspetii de seama din lumea buna, a avut loc joi, 27 septembrie, in cadrul primei editie a Festivalului de degustare a preparatelor cu specific thailandez.

Centrul artei culinare thailandeze
Un eveniment de exceptie, la care au participat oaspetii de seama din lumea buna, a avut loc joi, 27 septembrie, in cadrul primei editie a Festivalului de degustare a preparatelor cu specific thailandez.

Centrul artei culinare thailandeze s-a mutat pentru o seara in sala unui celebru hotel din centrul Bucurestiului. Scopul acestui festival gastronomic a fost acela de a promova imaginea regatului ca destinatie pentru turisti si oameni de afaceri.


STIL. Printre organizatorii acestui eveniment culinar s-a numarat Autoritatea de Turism a Thailandei care a avut prilejul de a deschide seara printr-o demonstratie artistica de mare exceptie. Printre personalitatile care au participat la acest eveniment se numara: Peter Martin, managerul general al hotelului - gazda, Henrik Sebok, celebru bucatar canadian, Gratiela Badicu si Laura Hamzea care au devenit pentru o seara "nasele" acestei festivitatii de mare amploare. Bineinteles nu puteau sa lipseasca reprezentantii tarilor organizatoare, ambasadorii Indoneziei, Malaeziei si Thailandei.


RAFINAMENT. In ceea ce priveste mancarea, bucatarii s-au intrecut pe sine in pregatirea celor mai rafinate preparate. Cele mai apreciate au fost fructele exotice care au constituit deliciul multor invitati. Pe langa "banalele" portocale, banane si mandarine s-au putut gasi pe platouri o multime de alte fructe mai putin exportate pe pietele europene. Printre acestea se numara: guava, un fruct sub forma de ciorchine, kraton, un fruct de culoare galbena cu miez maroniu care de regula este servit cu sirop. Din farfuriile oaspetilor nu putea sa lipseasca celebrul orez, usor condimentat, care putea fi asociat cu castraveti murati sau varza calita. In meniu s-au mai regasit: supa de taietei de orez, banana in lapte de cocos, sosuri puternic condimentate.


Friptura de pui "Sa Ie"INGREDIENTE: o lingura de curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), o lingura de ulei de floarea-soarelui, o lingura de zahar, sucul si coaja de la o lamaie,4 bucati de piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, o legatura de ceapa verde, un ardei iute, doua linguri de sos de soia.

PREPARARE: Se amesteca intr-un bol de sticla, uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc de lamaie. Se cresteaza pieptul de pui si se unge cu ulei, lasandu-l la rece aproximativ 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul si se frige carnea timp de 20 de minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet. Se fierb taieteii si se stropeste cu restul de suc de lamaie. Se presara coaja de lamaie ramasa si se adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul. Se serveste friptura de pui cu taieteii fierbinti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.