Acordarea cetateniei  romane pentru cetatenii Republicii Moldova a devenit un subiect fierbinte la Parlamentul European (PE), dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat dupa CSAT ca a cerut Guvernului simplificarea la maximum a procedurii.
Acordarea cetateniei romane pentru cetatenii Republicii Moldova a devenit un subiect fierbinte la Parlamentul European (PE), dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat dupa CSAT ca a cerut Guvernului simplificarea la maximum a procedurii.

Europarlamentarul socialist eston Marianne Mikko a calificat drept lipsite de intelepciune afirmatiile lui Basescu privind simplificarea procedurilor de acordare a cetateniei romane cetatenilor moldoveni, relateaza RFI Romania. Mikko este presedintele delegatiei la Comisia de cooperare UE-Republica Moldova din PE.

Criticile au vizat in principal pozitia presedintelui roman care a facut referire si la etnicii rusi. Basescu a spus ca in Republica Moldova sunt „destule“ familii de rusi care vor sa obtina cetatenia romana, astfel incat copiii lor sa poata invata si circula liber in UE“, invocand deficitul de forta de munca din UE.

„Nu cred ca este o idee prea inteleapta. Pentru moment, relatiile dintre Romania si (Republica) Moldova nu sunt cele mai bune si cred ca ambele parti trebuie sa fie dest ul de atente cand fac declaratii ferme in orice privinta, trebuie sa se gandeasca la consecinte. Nu a fost cea mai inteleapta retorica a presedintelui Traian Basescu“, a precizat Mikko.

Atacuri si de la PNL


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.