In preajma momentului aniversar zboara. Zboara intre doua concerte si, in acelasi timp, zboara in lumea ei interioara... Celebra interpreta de muzica jazz Teodora Enache implineste maine 40 de ani. La multi ani!     "La aceasta cumpana a
In preajma momentului aniversar zboara. Zboara intre doua concerte si, in acelasi timp, zboara in lumea ei interioara... Celebra interpreta de muzica jazz Teodora Enache implineste maine 40 de ani. La multi ani!     "La aceasta cumpana a anilor mei, propun o intalnire intre Teodora Enache, omul de pe scena, si Teodora Enache, omul din spatele scenei. Amandoua tin carmele aceleiasi barci, pe care o conduc impreuna, eheheh... cine stie de cand? Unde si cat de bine reusesc sa se intalneasca la acest moment din viata mea?... Ma uit la ele si nu reusesc din prima sa le deosebesc... La fel de surazatoare, la fel de putin interesate de artificii, de moda, la fel de spontane si de emotive... Se fastacesc, rad cu pofta, gafeaza in aceeasi maniera. Amandoua iubesc jocul: una pe scena, sub lumina reflectoarelor, cealalta, desculta pe pamantul reavan, inconjurata de fiinte libere, pure, de natura, de aer proaspat. Amandoua sunt curajoase si iubesc provocarile, dar au nevoie de armonie, de iubire, de frumos. In lipsa, se strang ca un arici si li se face ingrozitor de frig... Dar cu repeziciune, cu foame de lumina, cauta partea insorita a strazii. Fiecare vrea sa invete continuu! Si cum afla ceva, o invata imediat si pe cealalta... Si amandoua cresc in acelasi timp. Incet-incet, au inceput sa guste impreuna micile bucurii. O inghetata de ciocolata atat de ravnita de una din ele, dar atat de rece pentru gatul si vocea celeilalte, a devenit brusc prilejul unei intalniri scurte in care chicotesc vesele si libere... O seara pe tocuri, inconjurata de blituri si de multimea curioasa de oameni, atat de dorita de una si atat de stanjenitoare pentru cealalta, a devenit un bun prilej in care se pot tine de brat si se pot sustine... Studiul fara de care una nu poate functiona, fiintele dragi fara de care cealalta nu isi poate inalta sufletul... Au invatat ca a imbatrani este o lectie-sansa pe care trebuie sa o trecem cu totii. Astfel, au puterea sa se uite cu ghidusie la fiecare rid care apare si stiu ca fiecare vine cu o poveste... Poveste care cantareste in gramaj pe taramul sufletului... Si tare s-au mai distrat cand artista, la un interviu pentru o revista de mare succes, a trimis acasa echipa care se ocupa de look-ul ei, care ar fi trebuit sa «estompeze» toate imperfectiunile... Da, ea (sau poate una din ele, caci intre timp isi si soptesc una celeilalte, se inspira, au devenit una) i-a trimis acasa, zicand ca ea e adepta Vietii, iar Viata nu e niciodata perfectiune... Si ca e mandra de fiecare poveste care «apare» pe chipul ei... Si ce frumos le canta apoi pe scena... Da, facem 40 de ani!! Cel mai frumos cadou pe care l-as putea primi este sa pot invata sa imi cresc puterea de a iubi!!!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.