Faimosul "cartier rosu" din Amsterdam ar putea deveni o amintire. Pentru ca municipalitatea a ajuns la concluzia ca in acest loc se practica o forma moderna de sclavie sexuala si de crima organizata.

Cunoscuta sub numele de Red Light District, aceasta zona atrage in fiecare an milioane de turisti de pretutindeni. Nu intamplator, la fel de bine cartierul ar putea fi numit Turnul Babel.

Un bulevard si mai multe stradele inguste ca niste ganguri sunt pline de vitrine, in care se expun femei generos machiate, dar sumar imbracate. De la intrarea in celebrul bulevard pana la neoanele si draperiile din vitrine, totul este de culoare rosie.

Red Light District este unul dintre cele mai vechi cartiere ale Amsterdamului, spre care se indreapta femei si barbati de toate varstele nu neaparat pentru o partida de sex, ci din curiozitatea de a vedea prostituatele in vitrina.

Municipalitatea vorbeste despre un fond de vreo 15 milioane de euro pentru transformarea "cartierului rosu" intr-unul de locuinte decente si magazine prospere.