Compania ALD Automotive Romania, divizia de leasing operational a BRD-Groupe Societe Generale, va incheia anul 2007 cu o cifra de afaceri de 11-12 milioane de euro, comparativ cu 4,12 milioane de euro cu un an in urma, a declarat directorul general a
Compania ALD Automotive Romania, divizia de leasing operational a BRD-Groupe Societe Generale, va incheia anul 2007 cu o cifra de afaceri de 11-12 milioane de euro, comparativ cu 4,12 milioane de euro cu un an in urma, a declarat directorul general al societatii, Philippe Valigny.
"Anul 2006 a fost unul profitabil in lei, conform contabilitatii romanesti, dar am incheiat pe pierderi dupa standardele internationale de contabilitate. Ne asteptam ca la finele acestui an sa incheiem pe zero, iar in 2008 sa raportam profit net conform standardelor internationale de contabilitate", a spus Valigny.
La sfarsitul anului 2006, conform datelor publicate pe pagina de Internet a Ministerului Economiei si Finantelor, ALD Automotive a consemnat un profit net de 1,9 milioane de lei la o cifra de afaceri de 14,5 milioane de lei (circa 4,12 milioane de euro, la cursul mediu de 3,5245 lei/euro pentru 2006 anuntat de BNR).
Cresterea afacerilor firmei este sustinuta de extinderea numarului de vehicule in administrare. Parcul auto gestionat de ALD Automotive depasea 2.500 de unitati la finele lunii iunie si va atinge 3.000 de unitati in decembrie 2007.
"Numarul de vehicule la 1.000 de locuitori este de 200 in Romania, comparativ cu o medie de 500 in tarile din Europa Occidentala, conform datelor statistice ale unei asociatii din domeniul asigurarilor. Vanzarile de vehicule au crescut foarte mult in ultimii ani, mai ales catre persoanele juridice, situatie care a generat o crestere a cererii de servicii de administrare in acest domeniu", a afirmat directorul comercial al societatii, Ovidiu Andreescu.
El a adaugat ca cererea este sustinuta si de dorinta companiilor cu parcuri auto de a-si eficientiza activitatea.
Andreescu a mai spus ca flota de vehicule administrate de ALD Automotive va continua sa creasca si in 2008, cand se asteapta sa atinga 4.000 de unitati, la finele anului .
Infiintata in urma cu doi ani, compania furnizeaza un pachet de servicii integrate de administrare a flotei auto care include, pe langa finantarea utilizarii autovehiculului, un program complet de mentenanta, livrare si inmatriculare, administrarea anvelopelor, asigurari, asistenta pentru autovehicul si sofer, autovehicul de inlocuire, consultanta si, mai nou, serviciul de gestionare a combustibilului.
In prezent, ALD Automotive Romania are un portofoliu de 114 clienti, companii romanesti si multinationale. Cel mai important client al societatii este un operator de telefonie mobila, potrivit declaratiilor reprezentantilor ALD Automotive.
Firma a fost infiintata in 2005, fiind controlata in proportie de 80% de ALD International, in timp ce restul actiunilor sunt detinute de BRD - Groupe Societe Generale.
ALD Automotive este filiala specializata in leasing operational full-service si administrarea flotelor de autovehicule a grupului bancar francez Societe Generale si are in administrare o flota de peste 700.000 de autovehicule, in 39 de tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.