Compania Albalact Alba Iulia a inaugurat ieri una dintre cele mai importante investitii din sectorul prelucrarii laptelui, din ultimii ani. Valoarea noii fabrici se ridica la peste 10 milioane de euro, din care suma de 7 milioane de euro a fost chelt
Compania Albalact Alba Iulia a inaugurat ieri una dintre cele mai importante investitii din sectorul prelucrarii laptelui, din ultimii ani. Valoarea noii fabrici se ridica la peste 10 milioane de euro, din care suma de 7 milioane de euro a fost cheltuita pentru achizitionarea instalatiilor si utilajelor de ultima generatie. Fabrica este amplasata in localitatea Oiejdea, la 10 kilometri de Alba Iulia. Noua unitate de productie a fost dotata cu linii tehnologice de industrializare a laptelui si destinate fabricarii produselor proaspete din lapte, avand o capacitate de procesare de 200.000 de litri pe zi.
"Decizia noastra de a construi o fabrica noua poate fi considerata si un raspuns la increderea pe care o avem din partea clientilor nostri. Ei sunt cei care apreciaza produsele Albalact si datorita lor suntem astazi printre primii producatori romani de lactate", a declarat Raul Ciurtin, presedintele companiei Albalact. Dupa punerea in functiune a fabricii si functionarea acesteia la capacitate maxima, reprezentantii Albalact estimeaza o evolutie in primii trei producatori din Romania.
In noua unitate se vor fabrica produse din gama actuala a companiei, in viitorul apropiat intentionandu-se lansarea pe piata de noi produse sub brandurile Fulga si Zuzu.
"Am hotarat sa ne extindem paleta de produse cu mai multe feluri de branzeturi. si in acest caz am sesizat la multi dintre clientii nostri dorinta de fidelizare, de a opta pentru un singur producator, la care vor sa gaseasca toata gama de produse lactate", a spus Raul Ciurtin.
Compania a obtinut in prima jumatate a anului 2007 o cifra de afaceri de 23,8 milioane de euro, in crestere cu 76% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.