CE BEM, CE MANCAM
Combinatia de zaharuri rafinate si grasimi din produsul zaharos analizat este foarte nociva pentru organism. De aceea, multe categorii de consumatori ar trebui sa evite produsul.

Milka Luflee este o ciocolata alba aerata ce are in compozitie, conform etichetei, urmatoarele ingrediente: "zahar, unt de cacao, lapte praf degresat, zer praf, lactoza, grasime din lapte, emulgatori (lecitina din soia E 322), poliglicerol (E 475, poliricinoleat E 476), aroma (vanilina). Poate contine urme de grau, alune, arahide, fistic, migdale si alte varietati similare". Iata informatiile nutritionale pentru 100 de grame de produs: valoarea energetica: 2.250 kj/535 kcal, proteine: 4,5 g, glucide: 63,0 g, din care zaharuri 63,0 g, lipide 29,5 g, din care saturate 17,5 g, fibre 0,0 g, sodiu 0,17 g.


ANALIZA: Milka Luflee este un produs zaharos, nu o ciocolata autentica. Aceasta are ca ingredient de baza cacaoa. Profilul nutritional al produsului analizat este profund dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, cu index glicemic foarte ridicat, periculos pentru pancreasul endocrin. De asemenea, produsul are un continut ridicat si de grasimi atat vegetale, dar si de origine animala. Densitatea energetica este extrem de ridicata: 535 kcal/100 g. Din punct de vedere nutritional, asocierea zaharurilor rafinate cu grasimile reprezinta o combinatie extrem de nociva, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi.


CONCLUZII: Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, maladii hepatice, celor cu sindrom metabolic. Produsul poate fi consumat de diabetici numai cu recomandarea medicului curant. Consumatorii cu intoleranta la lactoza il vor evita. Celelalte categorii de persoane il vor consuma cu moderatie, tinand cont de aportul caloric.