Toate cele sase partide parlamentare si sapte formatiuni politice neparlamentare si-au depus la Biroul Electoral Central listele candidatilor pentru PE pana la expirarea termenului prevazut de lege, fiind inregistrate si patru candidaturi independente, dintre care una a episcopului Laszlo Tokes.
Astfel, pana miercuri, la ora 24.00, si-au prezentat la BEC listele cu candidati PSD, PRM, PD, PNL, UDMR si PC.
De asemenea, PLD, PNG-CD, PIN, Partida Romilor Pro-Europa si Partidul Alianta Socialista au adus la BEC listele cu cei care doresc sa reprezinte aceste partide si organizatii in Parlamentul European.
Formatiunile politice care au transmis la BEC, inca din primavara, listele de candidaturi, sunt PNŢCD, Partidul Verde, atunci fiind inregistrata si o candidatura independenta pentru alegerile europarlamentare, cea a episcopului Laszlo Tokes. Şi-au mai anuntat intentia de a candida, pana miercuri, candidatii independenti George Gibescu, Cornel Cernovschi si Doina Elena Noghin, acestia neprezentand, insa, la BEC numarul necesar de semnaturi ale sustinatorilor lor. Gibescu a prezentat 10 semnaturi, iar Noghin 31 de semnaturi.
La inceputul anului 2007, un numar de 11 partide si organizatii ale minoritatilor nationale au depus la BEC listele de sustinatori.
Dintre acestea, Partidul Ecologist Roman si Uniunea Populara Social-Crestina nu au prezentat pana la aceasta ora si liste cu candidatii lor pentru alegerile europarlamentare.
Membrii Biroului Electoral Central vor lua in discutie listele de candidati, urmand sa se pronunte asupra validitatii acestora.