Primarul din localitatea timišeana Sanmihaiu-Roman, Marian Mayer, este cercetat penal pentru infracþiune impotriva intereselor financiare ale Comunitaþii Europene, prejudiciul cauzat fiind de peste 11.000 de euro.
In acelaši dosar, s-a dispus inceperea urmaririi penale ši faþa de Daniela-Olga Minzat, expert extern, cei doi fiind acuzaþi de comiterea unor infracþiuni de fals ši inšelaciune, cu consecinþa prejudicierii Ministerului Economiei ši Finanþelor cu suma de peste 11.000 euro.

Cei doi au avut atribuþii legate de  implementarea proiectului "Agenþia de Cooperare Rurala ši Dezvoltare - ACORD", proiect finanþat de catre Comunitatea Europeana, in cadrul Programului PHARE 2000. Implementarea proiectului a avut loc in perioada februarie 2005 - martie 2006.

"Inculpatul Mayer Marian, in calitate de responsabil de proiect, impreuna cu inculpata Manzat Olga-Daniela, in calitate de responsabil financiar au depus la Unitatea Centrala pentru Reforma Administraþiei Publice (UCRAP) mai multe documente intocmite in fals, documente justificative false ši incomplete, contracte de munca false, raportul tehnico-financiar cu date nereale, contracte de prestari servicii incheiate fara respectarea procedurilor de achiziþie, cu scopul de a justifica utilizarea fondurilor primite, inducand astfel in eroare reprezentanþii acestei instituþii guvernamentale cu privire la operaþiunile desfašurate ši la derularea procedurilor legale", se arata intr-un comunicat de presa remis, joi, de DNA Timišoara.

Pentru recuperarea prejudiciului s-a dispus poprirea pe conturile bancare in lei ale primarului Marian Mayer ši sechestrul pe un bun imobil care aparþine inculpatei Daniela Minzat.
    Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Timišoara.Mediafax