Lautarii goiceni sunt oameni cu zeci de ani de activitate artistica in spate. De nunti, botezuri si cumetrii, nici nu mai incape vorba. Toata Oltenia ii cunoaste si ii apreciaza, ba ii si cheama oltenii sa-i bine dispuna...

Bani nu cer asa de multi, si oricum ii merita pana la ultimul leu. Fiecare dintre cei patru mari goiceni are cate o poveste interesanta si... plina de muzica.

Gheorghe Gigea are 72 de ani. Este cel mai in varsta lautar. Stie sa cante la cimpoi, caval, fluier, ocarina, saxofon si taragot. A invatat meserie de la Marin Chisar, de la tatal sau si de la fratele bunicului sau, toti instrumentisti de mare valoare. Musat Tudor are si el 70 de ani. Solist vocal si chitarist.

CANTA LA NUNTI DE LA 16 ANI. "Cant muzica populara. Cantece batranesti, balade." Are vreo 50-60 de piese in repertoriu.
viorist, contrabasist. Marin Gigea, vioristul, este fiul lui Gheorghe Gigea. I-a placut mai mult vioara decat instrumentele tatalui sau. Este primul lautar din familie "cu scoala". A facut liceul si Scoala Populara de Arta. A fost timp de trei ani dirijorul fostului Ansamblu "Nicolae Balcescu".

Dorel Zamfir, contrabasist. A cantat la mai multe ansambluri populare. La Electroputere, la CFR, la Dor Calator... "Canta cu noi la nunti, la botezuri. A invatat sa cante de la tatal lui. Care a fost tot contrabasist. Vedeti dumneavoastra, la noi, la Goicea, sunt foarte multe familii cu traditie in lautarie", explica Marin Starcu, seful tarafului.