Consultantul international Stamen Stanche  a declarat ieri ca va cere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) daune statului roman, pentru ca i-ar fi fost "incalcat dreptul la o viata normala, la viata pe care a avut-o inainte de implicarea in dosarul privatizarilor strategice", potrivit Mediafax.

Inculpat in dosarul "privatizarilor strategice" sau altfel numit de "spionaj si tradare", Stanchev a precizat ca plangerea impotriva statului roman a fost deja depusa la CEDO, el a refuzat insa sa dezvaluie la ce suma se ridica pretentiile sale.


ACUZATII. Omul de afaceri bulgar este judecat sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, cu caracter transnational si spionaj, in dosarul instrumentat de procurorii DIICOT. Dosarul se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a dispus la termenul de ieri o amanare a judecarii cauzei pana la 2 noiembrie. Data pana la care magistratii  instantei supreme urmeaza sa se pronunte in recursul cu privire la competenta Curtii de Apel Bucuresti de a judeca acest caz. Exceptie ridicata atat de aparatorul consultantului international, cat si de cei ai functionarilor ministeriali Mihai Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu.