Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad (foto), a afirmat ca subiectul ambitiilor nucleare ale tarii sale este „inchis“ si a ramas de competenta exclusiva a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), relateaza Reuters. El a
Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad (foto), a afirmat ca subiectul ambitiilor nucleare ale tarii sale este „inchis“ si a ramas de competenta exclusiva a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), relateaza Reuters. El a adaugat ca in pofida amenintarilor militare si a sanctiunilor „ilegale“, „Iranul a mers inainte, pas cu pas, iar acum este recunoscut ca o tara cu capacitatea de a produce combustibil la scara industriala in scopuri pasnice“. Mohamed ElBaradei, directorul AIEA, s-a pronuntat recent pentru un acord cu Teheranul, fiind criticat de SUA. In lungul sau discurs, Ahmadinejad a denuntat si politicile „regimului sionist ilegal“ (Israelul) fata de palestinieni, ca si prezenta militara a SUA in Irak.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.