Divortul sotilor Sucu, proprietarii unuia dintre cele mai mari grupuri de firme autohtone, Mobexpert, s-a soldat, la sfarsitul anului trecut, cu trecerea celor 40 de procente ale Cameliei in proprietatea fostului sot, Dan Sucu. Tranzactia incheiata
Divortul sotilor Sucu, proprietarii unuia dintre cele mai mari grupuri de firme autohtone, Mobexpert, s-a soldat, la sfarsitul anului trecut, cu trecerea celor 40 de procente ale Cameliei in proprietatea fostului sot, Dan Sucu. Tranzactia incheiata intre cei doi fosti parteneri de viata si de afaceri a avut o valoare record de aproximativ 40 de milioane de euro. Adjudecarea acestei sume a propulsat-o pe Camelia Sucu in varful topului celor mai bogate femei din Romania. Ulterior procesului de divort, intre cei doi a survenit o noua disputa juridica, avand ca obiect, de aceasta data, partajarea bunurilor comune rezultate in urma casatoriei care i-a unit pe cei doi Sucu vreme de 18 ani. Daca la inceputul relatiei lorCamelia si Dan au pornit de la zero, punand treptat bazele unei afaceri de peste 150 de milioane de euro, finalul relatiei lor a presupus insa impartirea multor „zerouri“.

Procesul aferent a fost „pitit“ de ochii indiscreti la Judecatoria Ploiesti. In cadrul acestuia, pe 16 martie, Camelia Sucu aduce la cunostinta instantei faptul ca r enunta la judecata cu Dan Sucu in ceea ce priveste „participatiile detinute la diferite societati, (...) la valoarea dividendelor cuvenite pe anul 2003 (...) si la valoarea chiriilor ce au fost incasate incepand cu 6 ianuarie 2004“. Aceasta renuntare poate fi explicata ca parte a obligatiilor ce ii reveneau Cameliei Sucu in urma tranzactionarii celor 40 de procente pe care le detinea la grupul Mobexpert.

Camelia Sucu nu a renuntat la fel de usor la averea personala, astfel incat actiunea in instanta a fost completata cu o „precizare la cererea de chemare in judecata“, prin care a tinut sa introduca in lista bunurilor ce urmau a fi impartite intre cei doi soti si „casuta nr. 6“, construita in satul Uzlina, din Vrancea. „Casuta“ are o suprafata de 157 de metri patrati, avand la parter doua dormitoare, doua dresinguri, doua bai, doua livinguri si doua dormitoare, iar la mansarda, doua dormitoare, alte doua camere si doua bai.

Ce au avut de impartit sotii Sucu
Conform tranzactiei incheiate intre cei doi, averea comuna agonisita de cei doi insumeaza 15.200.000 de euro. Camelia si-a adjudecat „partea leului“ din agoniseala comuna a celor doi soti, in valoare totala de 8.500.000 de euro. Mai exact, sapte din cele zece milioane de euro aflate in conturile fostului consort au trecut in conturile Cameliei, cu titlu de sulta (diferenta de pret pentru valoarea mai mare a bunurilor ramase in patrimoniul sotului sau). De asemenea, i-au revenit in proprietate exclusiva magazinul Gallery din Bucuresti, a carui valoare a fost estimata in tranzactie la un milion de euro, si o vila cu sase camere in sectorul 1, evaluata in acelasi act la 500.000 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.