Un roman a fost ucis cu focuri si arma si alti doi au fost raniti grav, miercuri seara, intr-o piata dintr-un cartier din nordul Romei, intr-un incident despre care politia banuieste ca ar fi fost o reglare de conturi intre doua bande rivale, relateaza La Repubblica in pagina electronica.

Martorii oculari au declarat ca miercuri seara, in jurul orelor 23.30 (joi, 00.30 ora Romaniei), cei trei romani ar fi fost acostati intr-o piata din apropierea statiei de metrou Nomentana de un alt grup de barbati, care au deschis focul asupra lor, dupa ce il obligasera pe unul dintre ei sa ingenuncheze.

Romanii raniti au fost transportati la spitalele Policlinico Umberto I si Sandro Pertini, starea lor fiind grava, din cauza leziunilor la organele interne si la artere. Unul dintre ei a fost impuscat in torace, celalalt in abdomen.

Martorii oculari au adaugat ca autorii atacului au fugit imediat dupa comiterea faptelor.

Politia a fost alertata de un barbat care a sunat la numarul de urgenta 112, declarand ca a vazut "pe cineva care a impuscat un baiat si a fugit din pasajul Nomentana". Fortele de ordine, sosite imediat la fata locului, au acordat primul ajutor ranitilor, dupa care au descoperit cadavrul celui de-al treilea roman, un tanar cu putin peste 20 de ani, ucis de un glont in tampla.

Carabinierii si politia italiana au interogat cateva persoane, incercand sa stabileasca imprejurarile incidentului si rolul jucat in acesta de romanii raniti.
Mediafax