Motiunea de cenzura "1000 de zile de haos - Sfarsitul guvernarii de dreapta", initiata de PSD i-a plictisit ingrozitor ieri pe senatorii si deputatii reuniti in sedinta comuna pentru a asista la citirea ei.

Sedinta de plen nu a inceput l
Motiunea de cenzura "1000 de zile de haos - Sfarsitul guvernarii de dreapta", initiata de PSD i-a plictisit ingrozitor ieri pe senatorii si deputatii reuniti in sedinta comuna pentru a asista la citirea ei.

Sedinta de plen nu a inceput la 9:30 asa cum fusese programata, ci cu o jumatate de ora mai tarziu, facandu-i pe ministri si pe premier sa astepte. Prezidata de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, ea a debutat cu solicitarea senatorului PRM Gheorghe Funar de a se face apel nominal, contrariat de faptul ca se anuntase prezenta a 306 parlamentari, in timp ce scaunele din sala erau in mare parte goale. "Exista o mare diferenta intre semnaturile de pe hartie si prezenta din sala unde, ochiometric pot spune ca nu sunt mai mult de 100 de senatori si deputati", a aratat Funar. "Au mai intarziat pe la cate o cafea", a explicat Vacaroiu absenta alesilor din sala.Cvorumul a fost refacut. In cele din urma, senatorul PSD Cristian Diaconescu insarcinat cu citirea motiunii a urcat la tribuna. Si a citit textul motiunii doar pentru el. Cei 190 de alesi prezenti in sala, pe numarate, au format bisericute-bisericute, s-au plimbat de la o banca la alta sau au facut revista presei. Senatorul PSD Ion Iliescu a lipsit. La fel si cei apropiati lui.


TÊTE À TÊTE. Asezati in aceeasi banca, Adrian Nastase si senatorul liberal Norica Nicolai au format "un cuplu" inedit. Ei au stat la povesti de la inceputul sedintei si pana la sfarsit. "Nimic special", a spus Nastase la finalul sedintei. "Am stat impreuna pentru ca am fost colegi. Foarte putina lume stie ca eu si Adrian Nastase ne cunoastem din 1979, iar in momentul in care eu am ajuns in Facultatea de Drept ca asistenta, dumnealui era profesor la o disciplina publica. Mi-a povestit despre vizita in Israel", a venit si explicatia Noricai Nicolai. Cei doi nu au fost singurii care au stat la taifas. In banca peremistului Mircea Ifrim s-au asezat pe rand ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si apoi cel al Educatiei, Cristian Adomnitei, poate pentru ceva sfaturi. Peremistul Marcu Tudor i-a tinut o prelegere pesedistei Rovana Plumb. Bogdan Olteanu s-a intretinut cu Miron Mitrea in spatele scaunelor de la prezidiu. Democratul Cristian Radulescu a stat tot timpul aplecat peste banca sa poata vorbi cu Vasile Blaga, aflat pe un alt rand. Iar textul motiunii nu se mai termina... Si lui Bogdan Olteanu i-au cedat nervii si a parasit sala. In banca ministeriala, aproape plina, premierul Tariceanu se intretinea si el, de zor, gesticuland, cu Varujan Vosganian. In cele din urma, Cristian Diaconescu s-a oprit. Aplauze pentru motiune... sau pentru ca s-a terminat prezentarea ei. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a dat asigurari ca social-democratii sunt pregatiti "cu mic cu mare" sa voteze motiunea de cenzura saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.