Flutur: Parlamentul Romaniei nu este un SRL
"Problema este ca sunt semnale din partea initiatorilor ca unii s-ar razgandi"Disputa privind modalitatea de votare a motiunii a ajuns la amenintari cu tribunalul. Presedintele executiv al PLD, Gheorgh
Flutur: Parlamentul Romaniei nu este un SRL
"Problema este ca sunt semnale din partea initiatorilor ca unii s-ar razgandi"Disputa privind modalitatea de votare a motiunii a ajuns la amenintari cu tribunalul. Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat ieri ca PLD va depune plangere penala impotriva presedintelui Camerei Bogdan Olteanu, pentru abuz in serviciu, daca acesta intrerupe sedinta de plen, in timpul votului la motiunea de cenzura, din cauza celor care voteaza la vedere.
Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca va intrerupe sedinta de plen, la votarea motiunii de cenzura, de fiecare data cand un parlamentar va vota la vedere, Gheorghe Flutur a aratat ca „acest stil de amenintare” nu ii impresioneaza pe liberal-democrati.
„Stilul acesta de amenintare pe noi nu ne impresioneaza, pentru ca nu poti sa ameninti ca vei intrerupe o sedinta, iar Parlamentul Romaniei nu este un SRL. Parlamentarii nostri au transmis clar ca, daca acest lucru se va intampla, vom depune o plangere penala pentru abuz in serviciu”, a declarat Gheorghe Flutur, citat de Mediafax.
Liderul PLD si-a exprimat, totusi, speranta ca nu se va ajunge pana acolo, pentru ca institutiile statului trebuie sa functioneze in mod democratic."Noi vom vota la vedere"Flutur a reiterat ideea ca PLD va vota la vedere, chiar daca, potrivit unor parlamentari din conducerea forului legislativ, acest lucru este impotriva regulamentului, care prevede clar ca votul la motiune este secret cu bile.
„Noi vom vota la vedere. Este solicitarea parlamentarilor nostri de a vota la vedere, pentru ca nu au nimic de ascuns, nu au fost obligati de partid sa faca asta”, a spus Flutur.
In opinia sa, toate discutiile aparute in ultima perioada pe tema motiunii de cenzura reprezinta "un arsenal de scuze, scenarii, din frica de a pierde puterea, prin adoptarea motiunii de cenzura".
Gheorghe Flutur a mentionat ca PLD va vota motiunea de cenzura, mentinandu-si astfel pozitia de partid de opozitie, indiferent daca acest vot este impotriva unui guvern de dreapta.
El a aratat ca esenta discutiilor privind sansa motiunii de cenzura de a fi adoptata este aceea ca, daca cei care au semnat motiunea o voteaza, aceasta va trece.
„Aceasta este esenta. Problema noastra este ca sunt semnale din partea initiatorilor ca unii s-ar razgandi sau sunt fel de fel de tratative. Daca cei care au semnat motiunea o vor si vota, noi, PLD-ul, ii asiguram ca aceasta va trece”, a declarat liderul PLD.
PLD a anuntat saptamana trecuta, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca parlamentarii liberal-democrati vor vota "la vedere" motiunea de cenzura initiata de social-democrati. Şi PD a sustinut ca votul la motiune trebuie sa fie transparent, propunand chiar si modificarea Regulamentului sedintelor comune in acest sens. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat luni ca procedura de vot va presupune asigurarea votului secret. El a dat asigurari ca votul la motiune nu va fi controlat. "In orice situatie in care voi vedea ca votul este controlat, voi suspenda sedinta si o vom lua de la inceput", a spus Olteanu. Motiunea de cenzura urmeaza sa fie prezentata joi in plenul Camerelor reunite, dezbaterea si votul fiind programate pentru data de 3 octombrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.