Lichidatorul Terom Iasi, Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi, a vandut prin licitatie cu strigare activul functional Platforma industriala Terom, pentru 36.113.157 lei, inclusiv TVA, companiei Romcarbon Buzau.
Potrivit comunicatului remis ieri
Lichidatorul Terom Iasi, Casa de Insolventa Moldova SPRL Iasi, a vandut prin licitatie cu strigare activul functional Platforma industriala Terom, pentru 36.113.157 lei, inclusiv TVA, companiei Romcarbon Buzau.
Potrivit comunicatului remis ieri de AVAS, Romcarbon Buzau a fost singura firma care a cumparat caietul de sarcini al licitatiei si a depus o oferta pana la data limita prevazuta in anunt.
Vanzarea in bloc a bunurilor societatii Terom Iasi s-a realizat prin licitatie cu strigare de tip competitiv (pas de licitatie crescator), fiind cea de-a treia licitatie organizata de lichidator pentru vanzarea activelor societatii.
Lichidatorul a scos la vanzare si alte active ale Terom, care nu faceau parte din modulele functionale.
Astfel, International Import Export Comp Iasi a cumparat pentru 4.313.726 lei, inclusiv TVA, activul Constructii si teren, fiind singura companie care a cumparat caietul de sarcini si a depus o oferta, conform anuntului.
Valoarea preliminata a activelor imobilizate ale societatii Terom era de 6.754.634 lei, pe 30 aprilie 2007, iar valoarea preliminata a datoriilor totale era de 70.657.902 lei.
Cei doi ofertanti au depus documentele de participare la licitatie si la termenul anterior, dar ofertele lor au fost sub pretul de pornire. In urma cu o saptamana, Casa de Insolventa Moldova anuntase ca va relua, vineri, 21 septembrie, licitatia pentru vanzarea platformei industriale si a altor active, la un pret de pornire cumulat de 54,3 milioane de lei, mai mic cu 40% decat prima suma solicitata de lichidator, de 82,07 milioane de lei. Reprezentantul lichidatorului, Marioara Apetrei, ne-a declarat ca va putea solicita participantilor la licitatie oferte pentru achizitionarea activelor din componenta platformei industriale, in cazul in care activul functional nu va fi vandut in bloc.
Totodata, lichidatorul anunta ca va schimba metoda sau strategia de vanzare, in cazul in care, la licitatia care se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani, nu vor fi valorificate activele combinatului de fire si fibre sintetice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.