Vanzarea activelor Tractorul, legala Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sustine ca vanzarea activelor Tractorul Brasov a avut loc fara acordarea de ajutoare de stat si nu incalca principiile Uniunii Europene, a anuntat, ieri, institutia, dupa ce Comisia Europeana a inceput o investigatie in acest caz. CE a inceput o investigatie cu privire la posibila incalcare a tratatului UE referitor la un eventual ajutor de stat acordat la privatizarea Tractorul si a cerut Romaniei sa suspende acordarea oricaror ajutoare nelegale pana cand autoritatile europene vor decide cu privire la compatibilitatea acestora. (Mediafax) O noua companie de transport in regim aerotaxi Piata autohtona de transport aerian business primeste incepand de astazi un nou jucator. Infiintata de un grup de investitii american, compania Atlantis ofera clientilor - oameni de afaceri posibilitatea sa se deplaseze in timp util pe plan intern, dar si international. "Investitia initiala s-a ridicat la 7 milioane de dolari si va insuma pana la sfarsitul acestui an 13 milioane de dolari", precizeaza Ana Maria Voinea, administratorul Atlantis. Reprezentantul companiei estimeaza amortizarea investitiei in maximum un an. Pentru o ora de zbor, tarifele variaza intre 500 si 1.000 de euro. (Raluca Bara)

700 de milioane de euro, in zece malluri Grupurile Mivan Development si Irlandez Moritz vor investi, in urmatorii patru ani, peste 700 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui lant de zece malluri in Romania. Dezvoltatorii au cumparat deja, pentru reteaua denumita Tiago Malls, terenuri cu o suprafata de 600.000 de metri patrati, in valoare de peste 150 de milioane de euro. Mallurile vor fi construite in orase precum Oradea, Targu Mures, Ploiesti, Bacau, Brasov, Sibiu, Galati, Craiova, Baia Mare si Arad. (Mediafax)

BT incheie majorarea capitalului social Banca Transilvania va finaliza, vineri, majorarea de capital demarata anterior, numarul de actiuni ramase nesubscrise fiind acordate angajatilor, a declarat ieri directorul general al institutiei de credit, Robert Rekkers. "Au ramas 5,7 milioane de actiuni, care vor fi subscrise de 350 de angajati-cheie ai bancii. Majorarea de capital se va termina vineri", a afirmat Rekkers. (Carmen Neacsu) Licitatie pentru servicii de telecomunicatii Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) va organiza, in luna noiembrie, o licitatie pentru achizitionarea de servicii de comunicatii prin retele fixe si mobile, furnizate de un singur operator sau consortiu. In prezent, autoritatea utilizeaza serviciile de comunicatii de date si telefonie fixa si mobila furnizate de opt operatori diferiti. Prin noua procedura de achizitii se urmareste selectarea unui furnizor unic (sau a unui consortiu), ceea ce va duce la diminuarea costurilor, dar si la gestionarea mai eficienta a sistemului de comunicatii de date si voce. (Mediafax)