Nicu Gigantu este unul dintre cei mai mari interpreti de muzica lautareasca pe care i-a dat Romånia. Fiul sau, Alexandru Stefan, ii calca pe urme si l-a impresionat cu piese din repertoriul lui Frank Sinatra chiar si pe Tariceanu. Visul cel mare al maestrului ar fi ca Stefan sa-i calce pe urme marelui Elvis.

- La ce varsta ati inceput sa cantati?

- Am inceput cu acordeonul si pot spune ca, la sapte ani, il stapaneam foarte bine. Am invatat singur singurel, nu mi-a aratat nimeni nici macar o nota. Pe la 13 ani, am inceput sa merg si eu la nunti si sa simt gustul banilor. Cantam numai la acordeon si doar cand eram singur, acasa, cantam si din voce, dar mi-era foarte rusine ca nu cumva sa ma auda cineva. Mama mea, Valerica, stia ca sunt foarte rusinos, dar si „indragostit“ de bani, asa ca s-a gandit ea cum sa ma faca sa cant. I-a dat unuia la o nunta, trei lei si l-a pus sa ma roage sa cant „Spune, spune, mos batran“. Cand am vazut banii, am prins curaj pe loc.

- Va plac manelele?

- Eu n-am cantat si n-o sa cant nicioadata manele. Eu iubesc muzica lautareasca si piesele vechi, de valoare, pe care le-au cantat artistii nostri: Mihaela Mihai, Anda Calugareanu, Angela Similea si multi altii. Astazi nu se asculta decat zgomote, muzica adevarata e pe cale de disparitie. Decat sa-mi dea cineva zece mii de euro si sa cant manele, mai bine primesc un euro, dar cant muzica mea. E trist ca publicul este injectat, in proportie de 90%, cu porcarii si de vina este mass media care promoveaza asa ceva.

- Pe cine admirati cel mai mult din muzica romaneasca, dar si internationala?

- Artist mai mare decat Nicu Ploiesteau nu exista si nu zic asta pentru ca este prietenul meu. Marcel Pavel imi place, de asemenea, mult de tot. Este o mare voce, ca si Monica Anghel, Stefan Banica jr, Sanda Ladosi, Mihai Traistariu. O admir si pe Anna Lesko si chiar vreau sa fac un duet cu ea. Mi-ar fi placut mult de tot sa fac un duet cu Elvis. Noi avem artisti foarte buni, dar sunt si multi care ne fac de ras.

- Care este cel mai mare bacsis pe care l-ati primit?