Mircea Geoana n-a suportat criticile lui Dan Mihalache.Actualul europarlamentar PSD Dan Mihalache
trebuie sa-si ia adio de la Bruxelles Dan Mihalache a fost retras ieri de pe lista de candidati ai PSD pentru Parlamentul European. Decizia a fost luata in cursul diminetii, dupa ce conducerea PSD a citit in Cotidianul declaratiile facute de Mihalache. Mircea Geoana a spus ieri ca l-a exclus de pe lista „pentru ca a avut, nemultumit de pozitia pe care se afla pe lista noastra, o iesire inacceptabila si un comentariu inacceptabil politic". Intrebat cind a luat aceasta decizie, Geoana a raspuns: „Azi in biroul meu, la auzul acestor comentarii".

In editia de ieri a ziarului Cotidianul, Dan Mihalache a comentat retragerea colegului sau de partid Radu Podgorean de pe lista pentru PE, catalogind-o drept un gest „de bun-simt" si a acuzat conducerea partidului de „mirlanie". „Ca europarlamentar si ca fost presedinte al Comisiei de politica externa, i se putea gasi o pozitie mai confortabila pe lista. Si daca nu i se gasea, se putea discuta cu el. Din pacate insa, cel putin la anumite paliere ale conducerii PSD, s-a instaurat un stil politic oarecum lipsit de solidaritate. Tradus, asta inseamna mirlanie. Se mizeaza foarte mult pe faptul ca lumea va tacea la infinit", a declarat Mihalache. Pina ieri-dimineata, acesta ocupa pozitia 10 pe lista de candidati ai PSD pentru PE.

Dan Mihalache s-a declarat surprins de decizia luata. „Eu o sa pun in discutie modul de functionare a partidului pentru ca nu accept ideea ca sub influenta nu-stiu-cui, presedintele sa ia decizii discretionare de o asa maniera. Conform statutului, astfel de decizii sint de competenta Consiliului National, a Comitetului Executiv si, eventual, a Biroului Permanent. O sa ma adresez Consiliului National". Mihalache mai spune ca trebuie puse in discutie, de asemenea, „formulele de viitor pentru conducerea PSD" pentru ca este inacceptabil ca oameni din partid sa fie exclusi de pe lista „pentru delict de opinie si un delict minor, acela de a afirma solidaritatea fata de un coleg - Radu Podgorean".

Conditiile lui Geoana Devansarea aplicarii Legii pensiilor de la 1 ianuarie 2008 la 1 noiembrie 2007. Reintroducerea subventiilor in agricultura. 7% din PIB pentru Educatie, concomitent cu elaborarea unui pact national pe zece ani privind acest domeniu. Adoptarea Legii privind cresterea salariilor profesorilor si majorarea alocatiilor pentru tinerele mame. Medicamente gratuite si compensate, in proportie de 95%, pentru persoanele care au un venit mai mic de 300 de lei pe luna. Cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene. Acestea sint conditiile pe care liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca le va pune viitorului guvern care va fi instalat dupa ce motiunea PSD va fi adoptata. (R.B.)

Ultimele lecturi ale fostului eurocandidat PSD Dan Mihalache pe www.cotidianul.ro/select