Sfarsitul de saptamana care ne asteapta va fi unul instabil din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel incat "zilele de vara" vor disparea si se va inregistra un regim termic normal pentru sfarsitul
Sfarsitul de saptamana care ne asteapta va fi unul instabil din punct de vedere termic. Temperaturile vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, astfel incat "zilele de vara" vor disparea si se va inregistra un regim termic normal pentru sfarsitul lui septembrie.

Maximele nu vor depasi 18... 24°C, iar minimele se vor incadra intre 3... 13°C. In Capitala mercurul termometrelor va atinge 25... 26°C. In aceasta noapte ploile isi vor face simtita prezenta in vestul tarii.
 Comentariul specialistului
De-o parte si de alta a Muntilor Alpi, in bazinul central al Marii Mediterane, inca se dezvolta for­ma­tiuni noroase, a caror de­pla­sare catre est - sud-estul Europei ra­ma­ne blocata in continuare. In tarile invecinate acestor zone va continua sa ploua, vor fi si intensificari ale vantului si valori de tempera­tu­ra scazute. O parte din acel vast ansamblu noros va ajunge in ta­ra noastra astazi, indeosebi dupa-amiaza, in Banat, Crisana si Maramures, iar la noapte in Transilvania, Oltenia, apoi in Moldova, unde va stationa inca doua zile. Continutul de umiditate ce se va transpune in ploi se va diminua. Si, ca urmare a ploilor, regi­mul termic din Ro­mania va reveni la normal. (meteorolog Romica Jurca)   BUCURESTI Azi (vineri): Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil. Maine (sambata):Desi temperatura aerului va scadea usor, vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi noros. Maxima: 27°C, iar minima: 12°C. Poimaine (duminica): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Maxima: 27°C, iar minima: 11°C.   Azi in tara Bacau 27°C Baia Mare 24°C Brasov 28°C Buzau 29°C Cluj-Napoca 26°C Constanta 24°C Craiova 28°C Deva 25°C Galati 28°C Iasi 28°C M. Ciuc 26°C Oradea 23°C Pitesti 28°C Sibiu 27°C Suceava 24°C Targu-Mures 28°C Timisoara 22°C   La munte Azi (vineri): Vremea se va mentine calda, dar va deveni instabila. Cerul se va innora treptat si vor fi averse dupa-amiaza in Occidentali si in vestul Meridionalilor (unde si cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp), apoi si in restul zonei montane. Maine (sambata): Cerul va fi noros in Carpatii Orientali si in estul Carpatilor Meridionali, unde local va ploua. Poimaine (duminica): Cerul va fi temporar noros si izolat va ploua slab, indeosebi in Carpatii Orientali. Vantul va sufla slab pana la moderat.   Drumetii Saua Vartop - Groapa Ruginoasa Saua Vartop reprezinta cumpana apelor intre bazinele Aries si Crisul Negru la altitudine de 1.140 m, pe DN 75. Aici parasim soseaua, traversam paraul si incepem urcusul de 50 de minute. Ajungem intr-o poiana, de unde sus, in fata noastra, se contureaza o sa larga. Ajungem in sa, iar sub noi se vede imensa groapa cu rupturi ruginii, Groapa Ruginoasa. Are o latime de aproximativ 450 m si o adancime de peste 100 m. Peretii sai inclinati si muchiile ascutite converg spre centrul gropii, unde se afla un valcel (Valea Seaca), care nu poate fi parcurs in aval din cauza saritorilor. Dincolo de groapa se afla Poiana Florilor, iar peretii albi ce se vad in departare formeaza Piatra Galbenei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.