JURNALUL TAU
Gandisem si concepusem "Recursul la Romania" ca pe o campanie. O campanie care sa se desfasoare dupa un calendar precis cu reportaje si imagini despre tot ceea ce inseamna cu adevarat romanesc. Numai ca odata pornita cautarea

JURNALUL TAU
Gandisem si concepusem "Recursul la Romania" ca pe o campanie. O campanie care sa se desfasoare dupa un calendar precis cu reportaje si imagini despre tot ceea ce inseamna cu adevarat romanesc. Numai ca odata pornita cautarea radacinilor de ieri si de azi ale Romaniei, ne-am trezit in fata unui tezaur care nu poate fi deslusit intr-o viata, cu atat mai putin intr-o campanie.

Festivalul "Tarafuri si fanfare" reprezinta o idee care a incoltit tocmai pe parcursul acestei cautari a sinelui romanesc. El poate fi luat si ca o declaratie de dragoste pentru folclorul nostru, dar si ca o povara. Povara celor care au prins gustul sevei ce curge prin viorile si tambalurile neamului romanesc, povara celor care au descoperit cat de adanc sunt infipte radacinile folclorului in sufletul nostru. "Tarafuri si fanfare" este o demonstratie a faptului nu numai ca nu trebuie sa ne reinventam ca popor, dar avem si o identitate pe care nu va putea sa ne-o ia cineva vreodata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.