Microsoft se asteapta la un succes mai mare decit Halo 2, care a avut incasari de 125 de milioane de dolari in primele 24 de ore.

Microsoft a anuntat ca s-au inregistrat peste un milion de precomenzi pentru jocul video Halo 3 pentru consola Xbox, cu mai mult de o luna inainte de lansare, reprezentind un record in ceea ce priveste comenzile in avans pentru un joc video, informeaza Bloomberg. Singurele produse care au avut un succes asemanator in ziua lansarii sint ultimul volum din „Harry Potter" si iPhone. Obiectivul companiei de a face profitabila divizia Xbox in 2007 si de a lasa in urma Sony, din punctul de vedere al cifrelor de vinzari, depinde in mare masura de succesul acestui joc. „Editia pentru colectionari, care costa 129 de dolari si este ambalata intr-un coif asemanator cu cel purtat de personajul principal al jocului, va fi probabil complet epuizata inainte de lansarea oficiala a jocului, pe 25 septembrie", a anuntat vineri Microsoft. Al treilea joc din seria Halo costa 60 de dolari in editia simpla si poate fi comandat in avans in magazinele din SUA si de pe unele site-uri de comert electronic, cum ar fi amazon.com.

Halo 3 a fost realizat de studiourile Bungie pentru consola Xbox 360, al treilea titlu din seria Halo: Combat Evolved. Versiunea finala a jocului a fost lansata pe 25 septembrie, cind peste 4,2 milioane de exemplare erau disponibile in retelele de retail din intreaga lume. Printre noutatile acestei parti se numara vehicule noi, arme si optiuni diferite fata de primele doua. Actiunea jocului este centrata pe razboiul interstelar din secolul 26 dintre oameni si o colectie de extraterestri care au inceput invazia planetei noastre. Jucatorul primeste rolul de Master Chief, un supersoldat cyborg al carui scop este sa salveze planeta. Jocul permite salvarea si editarea de videoclipuri cu lupte, astfel incit jucatorii isi pot savura de mai multe ori victoriile sau infringerile din toate unghiurile posibile. O optiune de file sharing permite transferul acestor videouri, capturi de ecran sau creatii Forge cu alti jucatori din comunitatea online. Experienta de joc este de o calitate aproape cinematica. Efectele de sunet si imagine, precum si vocile sint toate de cea mai buna calitate, iar grafica este bine randata si chestia cea mai tare e ca rata cadrelor nu e incetinita nici macar cu un inch in timpul desfasurarii actiunii.