Toata lumea traieste cu sentimentul ca sefii din Educatie fac tot posibilul ca sa banalizeze scoala. Adica, ceva de genul: „Fa si tu o scoala, ca sa fie facuta!“ Adica, copilul sa treaca, ca functionarii publici, din an in an calendarist
Toata lumea traieste cu sentimentul ca sefii din Educatie fac tot posibilul ca sa banalizeze scoala. Adica, ceva de genul: „Fa si tu o scoala, ca sa fie facuta!“ Adica, copilul sa treaca, ca functionarii publici, din an in an calendaristic, cu lejeritate, cu o spoiala de instruire, fara socuri la ascultari, extemporale, examene... Sa aiba asigurata perspectiva promovarii, fara obstacole si emotii, atunci cånd trece din gimnaziu la liceu, de la liceu la facultate, indiferent daca in toata cariera scolara a invatat bine sau prost. Acest „bine“, pe care au incercat si incearca sa-l faca sefii din Educatie, reprezinta in continuare un esec pentru intreg sistemul de invatamant romanesc. Toti analistii, preocupati de destinul tinerei generatii, cauta motivatia. Raspunsul vine tot de la oamenii scolii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.