Alianta Confederatiilor Patronale din Romania a cerut guvernului identificarea de solutii pentru a diminua presiunea fiscala asupra muncii. Membrii aliantei considera ca mentinerea contributiei pentru somaj este nejustificata in actualul context econ
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania a cerut guvernului identificarea de solutii pentru a diminua presiunea fiscala asupra muncii. Membrii aliantei considera ca mentinerea contributiei pentru somaj este nejustificata in actualul context economic. "ACPR atrage atentia asupra nivelului ridicat al fiscalitatii asupra fortei de munca. Reducerea semnificativa a nivelului de impozitare a muncii, a birocratiei excesive care insoteste acest proces, sunt cai sigure care vor duce la disponibilizarea de resurse pentru cresteri salariale importante, pentru atragerea in zona legala a tuturor veniturilor. Acest proces trebuie insotit si de o reanalizare a necesarului unor cheltuieli legate de unele prestatii sociale care nu sunt raportate la salariul minim, fiind necesare alte sisteme de calcul al acestora. Un singur exemplu ar fi mentinerea nejustificata a contributiei platite pentru somaj la acelasi nivel, de foarte multi ani, in conditiile in care piata muncii este intr-un evident deficit"- se arata in protestul Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania. Potrivit analizelor realizate de Confederatia Nationala a Intreprinzatorilor Privati Mici si Mijlocii din Romania, dificultatile reclamate de catre intreprinzatori sunt legate de costurile cu forta de munca (52,21%), regulile concurentei (24,11 la suta din cazuri), siguranta muncii (reclamata de 23,6 la suta din intreprinzatori), protectia consumatorilor (21,73 de procente ), protectia mediului (16,64%) si protectia intelectuala (5,18 la suta din cazuri).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.