In primele sase luni de la deschiderea magazinului din Bucuresti, producatorul suedez de mobila Ikea a inregistrat vanzari de peste 40 milioane euro. Pornind de la aceste cifre, reprezentantii companiei se asteapta ca in acest an fiscal, care se inch
In primele sase luni de la deschiderea magazinului din Bucuresti, producatorul suedez de mobila Ikea a inregistrat vanzari de peste 40 milioane euro. Pornind de la aceste cifre, reprezentantii companiei se asteapta ca in acest an fiscal, care se incheie in august 2008, vanzarile sa ajunga la 80 milioane euro.
"Rezultatele inregistrate sunt cu 70% mai mari fata de estimarile initiale, iar din acest punct de vedere ne aflam in esalonul superior in ceea ce priveste magazinele Ikea din regiunea sud-est europeana", a declarat Cornel Oprisan, director de retail pentru filiala din Romania.
El a precizat ca din punct de vedere operational, activitatea a inceput sa fie profitabila, dar investitia de 25 milioane euro nu a fost inca amortizata. "De regula, o astfel de investitie se amortizeaza in cinci ani, dar noi estimam ca o vom amortiza in patru ani", a adaugat Oprisan. In primele sase luni de la deschidere, magazinul din Baneasa a avut aproximativ 1,4 milioane de vizitatori si a vandut peste 4,6 milioane de produse. De asemenea, in luna septembrie, magazinul a avut o crestere de 40% a numarului de vizitatori, fata de media lunilor anterioare, crestere pusa pe seama scaderii preturilor, in medie cu 12%, ca si campaniei de promovare a catalogului de produse.
Potrivit reprezentantilor companiei, magazinul are si o divizie business to business, care ocupa circa 3% din vanzari, insa acest segment nu reprezinta un target in sine.Şase magazine in sase aniPentru anii urmatori, Ikea intentioneaza sa extinda reteaua de magazine in tara, planul fiind de sase unitati in sase ani. Investitia medie va fi de 25 de milioane euro pe unitate, similara cu cea a centrului din Baneasa. Cel de-al doilea magazin va fi deschis probabil in octombrie - noiembrie 2008, a mai spus Oprisan.
Acesta a precizat ca in prezent se negociaza achizitionarea unui teren de circa 26.000 de metri patrati, fiind studiate trei zone geografice, insa noua locatie nu va fi anuntata decat dupa semnarea contractului, prognozata pentru luna viitoare. La nivel mondial, Ikea a avut in anul fiscal incheiat pe 31 august 2007 vanzari de 19,8 miliarde euro, in crestere cu 14% fata de anul fiscal 2005 -2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.