PUNCTUL PE EI
Mare eveniment mare in fotbalul lui Mitica. In prima zi din saptamana a cincea a lunii septembrie din anul de gratie 2007, georgigeii Copos si Becali au zis prezent in fata procurorilor de la cea mai anticoruptie din Romania. Mai d
PUNCTUL PE EI
Mare eveniment mare in fotbalul lui Mitica. In prima zi din saptamana a cincea a lunii septembrie din anul de gratie 2007, georgigeii Copos si Becali au zis prezent in fata procurorilor de la cea mai anticoruptie din Romania. Mai dupa asta, la o zi, a fost a chemat sa shakireze pixul pe la DNA si Cristi Butelie Borcea. Atine-te, frate, la cotitura, si-au zis ai morti de curiozitate. E rost de mare barfa. Macar acu cat au intins astia covorul rosu pentru greuceni. Ca are si fotbalul ministrii lui, desi nu e partid de guvernare. Ce mai tura, vura? Ce de minte-n cap si cautatura agera avura garizii astia de-au reusit ei sa gineasca cataroiul din ochiul sutilor! Doar noi si macaronarii om avea de sporovait la puradei. Ca frantuzii au si uitat de tapul ala ispasitoru de punea francii la dospit prin gropile din fundul curtii la niste fotbaliatori de-ai OMului. Hai de pune banu pe numarul baftos, pe al de-o lua Cupa Catani.


Asteptam de multi ani declansarea unei investigatii severe in golaniile care paraziteaza fotbalul.

Nu am insa puterea sa cred ca momentul adevarului a sosit. Ma tem ca ne va fi dat sa asistam la punerea in scena a unui scenariu cu care am fost pacaliti si altadata. Va mai amintiti, probabil, de "momentul 0" pentru care au depus juramant in cor toti ligistii lui Mitica. Nu ne-a trebuit mult timp pentru a ne convinge ca naravitii au jurat cu rata-n gura. Nici cel putin impricinatii nu au avut puterea sa ne contrazica. Au facut un doar pas inapoi, cerandu-ne sa recunoastem ca se mai fac blaturi, dar nu atat de multe ca inainte.


Nu exista om din fotbalul romanesc care sa nu invoce existenta coruptiei. Dar cand se pune problema producerii dovezilor, curajosii oratori fac pasul inapoi. Vor avea ei o alta atitudine in fata procurorilor? Nu cred! Fiecare se va gandi ca unda de soc atinge unde nu te astepti, ca orice adevar poate subrezi si craca de sub picioarele sale. In acest caz sarcina dificila a cautarii dovezilor cade in sarcina investigatorilor de la DNA. Aici apare o alta intrebare. Vor avea procurorii lui Daniel Morar atata stiinta si atata vointa incat sa mearga pana la capat? Experienta de pana acum inclina balanta spre raspunsul negativ.


Atrag atentia ca ne aflam in fata unui mare pericol. Daca ancheta declansata de DNA nu va defrisa adevarul pana in cele mai mici amanunte, daca la final de drum ni se va arunca in ochi doar praful unor furtisaguri marunte cu faptuitori insignifianti, putem pune cruce sperantelor noastre. Discursurile de genul "a investigat atotputernica DNA si n-a gasit nimic. Noi suntem curati ca lacrima. Voi sunteti bolnavii fotbalului" ne vor sparge timpanele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.