Maestrul Lucian Giurchescu revine cu "Galy Gay"Teatrul revine in viata noastra. Mai proaspat, mai provocator si poate mai atent la problemele fenomenului, in general, si, in special, la cele ce privesc receptarea publicului.
Un eveniment cu totu
Maestrul Lucian Giurchescu revine cu "Galy Gay"Teatrul revine in viata noastra. Mai proaspat, mai provocator si poate mai atent la problemele fenomenului, in general, si, in special, la cele ce privesc receptarea publicului.
Un eveniment cu totul special gazduieste, la sfarsitul acestei saptamani, Teatrul de Comedie - revenirea in tara a maestrului Lucian Giurchescu, unul dintre cei mai importanti regizori care au marcat istoria acestui teatru. Lucian Giurchescu - director al Teatrului de Comedie in perioadele 1969-1979 si 1990-1994 - nu a venit cu mana goala, ci cu ..."Galy Gay". Este vorba de reluarea, dupa 38 de ani, a spectacolului cu piesa lui Bertolt Brecht, a carei premiera oficiala, in regia lui Giurchescu, va avea loc duminica, 30 septembrie, la Sala Mare (ora 19.00). "Galy Gay - sau 1 OM=1 OM ", in traducerea Marianei Şora (versiunea scenica Mircea Şeptilici si Lucian Giurchescu ) il are, de aceasta data, in rolul titular pe George Ivascu. Din distributia anterioara au ramas Dumitru Rucareanu (care interpreteaza acelasi rol ca in trecut, Fairchild) si Eugen Racoti (in rolul lui Wang). In rolul vaduvei Begbick - Delia Nartea. Vor mai evolua pe scena Aurora Leonte (Nevasta), Sandu Pop (Uria), Florin Dobrovici, Marius Drogeanu, Şerban Georgevici, Candid Stoica, George Grigore, Bogdan Ghitulescu, Alexandru Conovaru, Radu Solcanu, Toma Cuzin. Decorul este semnat de Puiu Antemir, iar costumele de Anca Raduta, muzica - Nicu Alifantis, miscarea scenica - Roxana Colceag.
Lucian Giurchescu a montat in cariera sa zece spectacole Brecht, dintre care patru pe scena Teatrului de Comedie: "Sveijk in cel de-al doilea Razboi Mondial" - 1962, "Disparitia lui Galy Gay" - 1969, "Mutter Courage" - 1972, "Cercul de creta caucazian" - 1977. Pe scena Teatrului de Comedie a mai regizat piese de Moliere, Ionesco, Cehov, Caragiale, Schnitzler, Anouilh. Cea mai recenta montare a sa in acest loc a fost "3 Havel" - un spectacol coupe dupa Vaclav Havel, care a avut premiera in decembrie 1990. Cu ocazia premierei, maestrul Giurchescu va primi titlul de Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.