Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, proiectul de buget al Camerei pe anul 2008, care va fi in suma de 296.193.000 lei, cu 22,9% mai mare decat cel din acest an, a declarat secretarul Camerei, Ioan Munteanu.
Munteanu a precizat ca, potrivit legii, Camera Deputatilor isi propune propiul buget, iar Guvernul il cuprinde in bugetul de stat.
Secretarul general al Camerei Deputatilor, Georgeta Ionescu, a declarat ca Ministerul Finantelor a propus Camerei ca bugetul pe 2008 sa fie la nivelul celui din 2007.
Potrivit Georgetei Ionescu, conducerea Camerei a propus un buget cu 22,9% mai mare fata de cel de anul trecut pe motiv ca trebuie acoperite cresterile salariilor functionarilor publici prevazute de lege, dar si investitiile care trebuie facute la spatiile din Parlament. Ea a adaugat ca trebuie amenajate unele spatii care au revenit Parlamentului, dupa ce au fost predate de SPP si care urmeaza a fi utilizate de Senat, precum si cele care vor fi predate de SPP in 2008.
Secretarul general al Camerei a mai spus ca se mai au in vedere si reparatiile capitale care trebuie facute la cladirea Parlamentului, avand in vedere ca acestea nu s-au efectuat aproape deloc in ultimii 17 ani, precum si lucrarile de refacere a punctului termic al Palatului Parlamentului.
Intrebata in legatura cu intentia de achizitionare de noi masini, Georgeta Ionescu a precizat ca exista propuneri privind inlocuirea unei parti a parcului auto in functie de vechimea masinilor, ca in acest an au fost achizitionate 22 de masini Dacia Logan, care au inlocuit autoturismele Dacia Nova.
Anul viitor se intentioneaza inlocuirea masinilor destinate presedintilor de comisii si liderilor de grupuri parlamentare, a mai spus Ionescu, adaugand ca liderii de comisii si de grupuri nu pot opta pentru o anumita marca de masina, ci pot comunica cel mult caracteristicile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta. "Achizitia se va face prin licitatie, in baza legii achizitiilor publice", a adaugat Georgeta Ionescu.
Proiectul de buget al Camerei Deputatilor pe 2008 urmeaza sa fie supus aprobarii plenului Camerei.