Dinamovistul a fost citat pentru ca ar fi luat bani de la Steaua si pentru un mai vechi dosar legat de primarul Radu Mazare.

Paralel cu anchete referitoare la mai multi ministri ai guvernului Tariceanu, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au scos din sertar dosarele despre coruptia in fotbal. Ieri a fost rindul lui Cristi Borcea de la Dinamo sa fie chemat de catre procurori, dupa ce, la inceputul saptaminii, Gigi Becali si George Copos facusera schimb de idei tactice pe culoarele aceleiasi institutii. Directorul dinamovist se astepta inca de dimineata sa fie citat la DNA, dar si-a trimis avocatul sa rezolve problema.

Conform declaratiilor avocatului Cristian Sirbu, procurorii au refuzat sa dezvaluie continutul dosarului, astfel ca acesta a cerut o audienta la seful DNA, Daniel Morar. Am cerut o audienta la domnul Morar ca sa ma faca sa inteleg si eu aceasta practica a Parchetului de a te chema, de a face un circ mediatic si de a nu-ti pune la dispozitie dosarul". Clientul sau stia insa de dimineata ca eventualele acuzatii sint legate de Gigi Becali, care a declarat de curind ca i-a oferit bani pentru victoria obtinuta de Dinamo cu CFR Cluj, la care se adauga un dosar mai vechi cu privire la un schimb de terenuri intre Borcea si Radu Mazare, in care primarul Constantei este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. I-am dat lui Borcea 300 de lei, echipei i-am dat 500 de lei si lui Rednic i-am dat 200 de lei. El (n.r. - Borcea) voia trei pentru jucatori si cinci pentru el, dar eu am vrut invers. La negocierile alea au fost mai multi, a fost si Hrebenciuc, girantul, ca el e sforarul care face jocurile. Ei nu au stiut nimic de Rednic. El a fost asul din mina. (...) Sa rugam Parchetul sa nu mai intervina, ca n-o sa afle nimic de la mine, o sa spun ca am mintit", a povestit Becali la o emisiune televizata. In cazul in care DNA va dovedi ca s-au rulat bani intre cluburi, echipele implicate risca, pe linie sportiva, excluderea din competitiile in care evolueaza. In afara de Steaua, Dinamo si Gloria Bistrita, in culpa ar mai fi FC National, Pandurii si FC Vaslui, implicate intr-un scandal asemanator in editia trecuta de campionat.

Borcea ar putea fi citat si in legatura cu mai vechiul dosar al transferurilor din fotbal, majoritatea suspiciunilor vizind contracte semnate de oficialul dinamovist. DNA s-a autosesizat in martie 2006, in urma unui raport al ANAF, a alcatuit mai multe comisii rogatorii, dar totul s-a impotmolit intr-un lant de off-shore-uri. Vizati erau impresari, conducatori si 23 de jucatori, printre care Adrian Mutu, Ionel Ganea, Florin Cernat, Tiberiu Ghioane, Ciprian Marica sau Adrian Neaga.