In thrillerul „Se credea un Picasso", cele doua sex-simboluri cad, pe rind, secerate de un ucigas in serie.

In aceasta seara, la Movieplex Bucuresti, se lanseaza oficial filmul horror „Fall Down Dead" („Se credea un Picasso"), o productie americana New Films International si Highland Myst Cinema Group. Pe linga Dominique Swain, fosta pustoaica din „Lolita" (1998), sau David Carradine, necrutatorul Bill din „Kill Bill", pelicula are in distributie si doua vedete autohtone, Mihaela Radulescu si Monica Dean (Barladeanu).

Divele impartasesc aceeasi soarta, fiind vinate de „Ucigasul Picasso" (Udo Kier), ce bintuie tot filmul printr-o cladire de birouri in care au ramas sapte straini, blocati de o pana de curent. Numele cubist al ucigasului provine din obiceiul sau de a folosi corpurile victimelor pentru „instalatiile" sale artistice.

Mihaela Radulescu are un rol minor, ea disparind de altfel dupa primele secvente, ca victima a criminalului in serie. Monica Barladeanu are parte, in schimb, de un rol mai consistent, de circa un sfert de ora. „Ea este fata cea buna, care face matanii si stirneste simpatia politistului ce intra in cladire. Initial scapa de criminal, dar pina la urma acesta o prinde in birou si ii vine de hac", povesteste Stefan Dobroiu, redactor la „Cinemagia". El apreciaza jocul romancei, dar e nemultumit de machiajul prost, neverosimil al victimei despicate. „Este genul de film la care nu te sperii niciodata, de un umor involuntar irezistibil", conchide Dobroiu.

De cealalta parte, regizorul Jon Keeyes se declara multumit de productia „Se credea un Picasso". „Acest film are tot ce iubesc la horror: personaje imprevizibile, un ucigas pus in situatii inedite, crime extrem de infricosatoare si motive suficiente ca sa-ti insufle sentimentul claustrofobiei. 90% din actiunea filmului se defasoara in timpul unei pene de curent, asa ca a fost amuzant sa combin suspansul si momentele infricosatoare in conditiile de lumina redusa", spune regizorul, citat de site-ul ohmygore.com, dedicat exclusiv filmelor de groaza. Spectatorii romani vor putea transa intre opinia regizorului si parerile criticii incepind din acest weekend, cind thrillerul va fi lansat pe marile ecrane autohtone.

Priza la nemti si la turci Filmul „Se credea un Picasso" a mai fost lansat pina acum doar in Germania si in Turcia (care l-a dat pe actorul din rolul politistului, Mehmet Günsür, cu un rol apreciat si in „Hamam"). Productia, turnata in North Carolina, a avut un buget de 2,5 milioane de dolari, potrivit imdb.com, fiind editata intr-un timp-record. „A fost una dintre cele mai rapide experiente de editare din cariera mea", a declarat Jon Keeyes, citat de ohmygore.com.