"Am ramas in aceeasi familie a gimnasticii si nu cred ca as putea sa ma rup atat timp cat cel putin 20 de ani am practicat acest sport", spune fostul gimnast. Marius Urzica va implini duminica 32 de ani.


"Copilaria mea... nu a exi

"Am ramas in aceeasi familie a gimnasticii si nu cred ca as putea sa ma rup atat timp cat cel putin 20 de ani am practicat acest sport", spune fostul gimnast. Marius Urzica va implini duminica 32 de ani.

"Copilaria mea... nu a existat" "Lucrez cu o multime de copii intre 6 si 14 ani si mi-as dori ca acestia sa se bucure alaturi de mine, sa calce pe urmele mele si, de ce nu, sa ma depaseasca, sa obtina rezultate cat mai frumoase. As prefera sa-i las pe altii sa ma analizeze. Eu ma straduiesc sa fiu un exemplu atat pentru cei din sport, cat si pentru oricare persoana care ma cunoaste.

Parintii mei sunt cei care au iubit foarte mult sportul si au decis ca este bine sa fac gimnastica. Am descoperit ca am un oarecare talent si cu timpul am reusit sa dovedesc asta. Nu am avut un model in viata mea sportiva. Am preferat sa invat de la fiecare cate ceva, si nu sa copiez pe cineva anume.
Am facut foarte multe sacrificii pentru gimnastica. In primul rand, copilaria mea practic nu a existat. Apoi, din pacate am fost un sportiv care a avut foarte multe probleme de sanatate, foarte multe accidentari. De la inceputul anului eram intr-un cantonament continuu si pregatirea era prelungita uneori chiar si duminica. Deci, nici timpul liber nu prea a existat. Sincer, nu regret nimic. Probabil ca sunt una dintre putinele persoane care prin ceea ce au facut, au reusit sa obtina absolut tot ce era posibil.

Cea mai mare bucurie este obtinerea celei mai valoroase medalii pe care o are Romania la ora actuala, titlul olimpic de la Sydney. Am trait si multe dezamagiri, mai ales atunci cand stiam ca am facut un exercitiu foarte bun. Pana la urma, arbitrii sunt cei care decid ordinea pe podium. De multe ori mi s-a intamplat sa fiu depunctat pe nedrept, si asta ma supara foarte rau. Ma felicit ca am rezistat o perioada foarte lunga, in care am reusit sa obtin si rezultate bune, si ma blamez, pentru ca nu am reusit sa obtin toate medaliile pe care le-am castigat si la paralele. Prefer ca, atunci cand sunt trist din cauza vreunui rezultat sau a oricarei alte probleme, sa uit cat de repede posibil, sa nu ma gandesc la esecuri.

Cred ca este foarte important ca in tot ceea ce ne implicam, fie ca este in ramura sportiva sau in viata de zi cu zi, sa fim foarte seriosi, sa privim cu cea mai mare seriozitate orice ne sta in cale. Nu cred ca m-as orienta catre alt sport daca as putea schimba ceva in viata mea. Gimnastica mi-a adus foarte multe bucurii, in schimb as incerca sa fiu mult mai atent fara sa mai sufar atatea accidentari.

In ceea ce priveste aniversarea mea, voi face o petrecere restransa in casa pe care o construiesc si care sper sa fie gata cat mai curand."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.