Trupurile neinsufletite ale victimelor accidentului aviatic produs marti dupa-amiaza in muntii Capatanii au fost ieri scoase dintre fiarele contorsionate ale avionului si transportate la morga spitalului din Horezu.

O echipa mixta de descarcerare a Inspectoratului de Urgenta Valcea si a Autoritatii Aeronautice a efectuat, ieri, operatiunile de descarcerare a celor trei persoane care au murit in urma accidentului aviatic produs marti dupa-amiaza in Muntii Capatanii, judetul Valcea. Cele trei victime, doi cetateni austrieci si un roman, au fost scoase dintre fiarele contorsionate ale avionului si transportate la morga spitalului din Horezu. Una dintre victimele aflate la bordul navei a fost identificata. Este vorba despre Catalin Cristian Petcu, in varsta de 32 de ani. Barbatul era din Caracal, judetul Olt, si lucra ca inginer IT la firma Primul Meridian SRL, societate care executa lucrari de topometrie. Era casatorit cu o invatatoare si avea o fetita, eleva in clasa a II-a. Rudele lui Cristian au aflat de la televizor despre decesul acestuia, iar sotia lui a plecat imediat spre Valcea pentru a identifica si ridica corpul neinsufletit. „Am aflat de la televizor. Am sperat tot timpul sa nu fie vorba de el“, a spus printre lacrimi cumnata lui Catalin Cristian Petcu. Rudele barbatului i-au rugat pe reprezentantii presei sa plece din zona blocului in care locuia acesta, intrucat mama lui Cristian inca nu aflase vestea. „Mama nu a aflat de tragedie si trebuie sa se intoarca de la serviciu. Este educatoare. Vrem s-o pregatim pentru ca are si probleme cu inima“, a spus fratele lui Cristian.

'Era un coleg model si muncitor>>
Ieri, la locul de munca al tanarului, colegii acestuia asezasera pe biroul sau flori si lumanari. „Am aflat de la televizor. Nu-mi vine sa cred. Era un coleg model si muncitor“, a spus seful lui Catalin, Florentin Ioncea. Potrivit acestuia, tanarul trebuia sa prelucreze masuratorile pe care firma austriaca le culegea din teren. O comisie de ancheta s-a aflat ieri in zona Varfului Milescu pentru a stabili imprejurarile si cauzele producerii accidentului aviatic. Un avion de mici dimensiuni cu trei persoane la bord s-a prabusit, marti dupa-amiaza, in zona comunei valcene Vaideeni, din Muntii Capatanii. La bordul avionului se aflau doi cetateni austrieci si un roman, care plecasera cu instrumente specifice in Muntii Capatanii de pe aeroportul din Craiova pentru a face masuratori fotometrice.