Terenurile din Delta Dunarii costa intre 35 si 100 de euro pe metru patrat. Cererea este tot mai mare din partea oamenilor de afaceri.

Ritmul de crestere a preturilor terenurilor este mai lent in Delta Dunarii decit in alte zone. Daca in majoritatea zonelor turistice preturile terenurilor inregistreaza o evolutie de peste 10-15% pe an, anul acesta, in Delta Dunarii, acestea sint in medie cu doar 7-8% mai mari decit in 2006, conform unei analize realizate de agentia Perfect Casa. Doar in anumite zone turistice, foarte cautate de investitori, terenurile s-au scumpit chiar cu 100%.

In Mahmudia, Balteni si Nufarul se pot gasi terenuri construibile cu 35-40 de euro pe metru patrat sau chiar mai putin. O problema ar fi faptul ca, de cele mai multe ori, se vind suprafete mari de teren, de 2.000-3.000 de metri patrati, iar proprietarii se lasa convinsi destul de greu sa-si fragmenteze loturile", spune Jeni Dragomir, presedintele Perfect Casa.

Cele mai ieftine terenuri sint in localitatile cu iesire numai la apa si situate la cinci-zece minute distanta de mal. Acestea costa 10-15 euro/mp, iar la capitolul utilitati se poate trece alimentarea cu electricitate. In unele zone, cum ar fi comuna Crisan, foarte cautata, se vind parcele si cu 90-100 de euro/mp.