Simeon al II-lea, fost tar al Bulgariei, este acuzat de spionaj in favoarea KGB, informeaza segodnya.ua. Conform sursei citate, KGB-ul i-ar fi achitat lui Simeon al II-lea datoriile acumulate practicand jocurile de noroc. ACUZE. Fostul tar bul
Simeon al II-lea, fost tar al Bulgariei, este acuzat de spionaj in favoarea KGB, informeaza segodnya.ua. Conform sursei citate, KGB-ul i-ar fi achitat lui Simeon al II-lea datoriile acumulate practicand jocurile de noroc. ACUZE. Fostul tar bulgar Simeon al II - lea Saxe- Coburgotski, care s-a intors in tara dupa 50 de ani de exil, a fost invinuit ca ar fi fost agent secret a KGB-ului in timpul in care s-a aflat in exil. Invinuirile i-au fost aduse tarului dupa ce autoritatile au inceput sa studieze materialele legate de trecutul sovietic al republicii de langa Dunare. Rezultatul acestor studii releva ca si actualul presedinte al Bugariei, Gheorghii Parvanov, a colaborat cu KGB-ul. Probele arata ca fostul tar al Bulgariei a devenit colaborator a serviciilor secrete rusesti dupa ce conducerea sovietica i-a promis achitarea datoriilor pe care le avea in urma jocurilor de noroc. Simeon al II-lea neaga aceste invinuiri si sustine cu inversunare ca oponentii vor sa-i strice reputatia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.