"Fundatia artEST" si "Agentia de Vise" au stabilit componenta juriului pentru cea de-a treia editie a "Premiilor Ioan Chirila". Cea mai prestigioasa competitie din gazetaria sportiva romaneasca isi va desemna castigatorii luni, 26 noiembrie, la Atene
"Fundatia artEST" si "Agentia de Vise" au stabilit componenta juriului pentru cea de-a treia editie a "Premiilor Ioan Chirila". Cea mai prestigioasa competitie din gazetaria sportiva romaneasca isi va desemna castigatorii luni, 26 noiembrie, la Ateneul Roman.

Cei care vor decide cistigatorii celor sapte categorii sint personalitati de marca din domeniul publicistic si cultural. Numele celor care vor analiza dosarele jurnalistilor participanti sint:

Iarina Demian - fondatorul si presedintele "Fundatiei artEST", sotia regretatului cronicar Ioan Chirila.
Actor de teatru, film si televiziune, regizor si scenarist: peste 100 de roluri in teatru si televiziune, doua scenarii de film, numeroase adaptari dupa romane importante si piese de teatru, sase spectacole de regie, dintre care amintim primul musical romanesc, "Chirita of Birzoieni", adaptare dupa V. Alecsandri. A fost directorul primului festival international "Festivalul Comediei Romanesti" organizat in 1995 de Teatrul de Comedie si Asociatia Umoristilor Romani. Diplomat al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti. In prezent, actrita a Teatrului de Comedie.


Alex Stefanescu - critic literar, traducator, autorul de texte politice, scenarii tv si moderator de televiziune. Intre 1971-1989 lucreaza in redactiile publicatiilor: Tomis, SLAST, Romania libera, Magazin. Din 1990 - redactor la "Romania literara". Din 1995 este redactor-sef al acestei reviste. Membru al Uniunii Scriitorilor din 1977. Membru al Consiliului de Administratie al TVR in perioada 1998-2002. Autor a 5.000 de articole de critica literara, publicate in presa. A scris dramaturgie, dar si scenarii pentru televiziune. Timp de doi ani, in 2004 si 2005, a fost realizatorul emisiunii "Un metru cub de cultura", difuzata pe Realitatea TV. (Premiul APTR pentru talk-show-uri pe 2004).


Mircea Ghitulescu - romancier, critic si istoric de teatru, publicist. A fost profesor de limba si literatura romana, ziarist la *Cuvantul liber*din Sfantu Gheorghe, director al Teatrului de papusi din Cluj-Napoca, redactor la revista "Steaua" din Cluj Napoca, director al Directiei teatrelor din Ministerul Culturii, director artistic al Teatrului National din Cluj Napoca, consilier al Directorului general al Televiziunii Romane, secretar al Uniunii Scriitorilor din Romania. In prezent este consilier la Uniunea Scriitorilor si director al revistei "Drama", fondata in 2001.


Marius Chivu - doctorand la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 2003 a cistigat prima editie a Festivalului de Poezie Prometheus de la Sf. Gheorghe, organizat de Fundatia Anonimul.
Scrie cronica literara in *Romania literara*, realizeaza rubrica de carte "Cafeaua cu frisca" de la Antena 3 si este editor coordonator al revistei "
Dilemateca".


Paul Grigoriu - cunoscut om de radio, este si autor al unui volum de beletristica. Este realizatorul emisiunilor "Sfertul academic" si "K Drane" de la Radio Romania Actualitati si fost director general adjunct al Societatii Romane de Radiodifuziune.


Nichita Danilov - a debutat in presa in anul 1979, in paginile revistei "Dialog". Semneaza sapte carti de poezie, un volum de proza scurta, un volum de pamflete politice, precum si o carte de portrete literare. Poezia sa a fost tradusa in Ungaria, Cehia, Estonia, Spania, Franta, SUA, Anglia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN Club. A fost:economist, corector, profesor, muzeograf, editor, redactor ( "Convorbiri literare"), sef departament cultura ("Monitorul de Iasi"), director (Teatrul de copii si tineret "Luceafarul", Iasi), secretar literar (Teatrul "Vasile Alecsandri", Iasi).


Poate cel mai cunoscut nume al gazetariei romanesti postdecembriste, Cristian Tudor Popescu (n. 1 oct. 1956, Bucuresti) a intrat in presa imediat dupa 1990. Intre 1991-1996 a fost redactor sef adjunct al cotidianului "Adevarul", iar intre 1996-2005, redactor sef al aceluiasi cotidian. De asemenea, a fost redactor-sef al saptamanalului "Adevarul literar si artistic"(1996-2000). In anul 2005, demisioneaza de la cotidianul "Adevarul" si, impreuna cu Mircea Dinescu, fondeaza ziarul "Gandul". A avut numeroase aparitii in mass-media, indeosebi in cadrul unor incitante talk-show-uri, fiind invitat permanent la emisiunile televizate "Cap si Pajura" (social-politic) si "CineTePrinde" (in calitate de cinefil). In martie 2003, este ales presedinte al Clubului Roman de Presa, demisionand din aceasta functie in noiembrie 2006, pe motivul "mercenarilor din presa romaneasca". A fost reales in februarie 2007. Cristian Tudor Popescu s-a remarcat si ca un important autor de proza SF.


Pentru "Premiile Ioan Chirila" vor concura cei mai buni gazetari sportivi in 2007, nominalizati de catre cele mai importante institutii media romanesti si de catre 15 personalitati din lumea sportiva si culturala, tocmai pentru a raspunde pe deplin dorintei de maxima obiectivate a organizatorilor, dar si a concurentilor. Dintre acestia ii amintim pe Ilie Nastase, Florin Calinescu, Mircea M. Ionescu, Radu Cosasu, Octavian Belu, Emerich Jenei, Ivan Patzaichin, Ioan Gyuri Pascu sau Cristi Minculescu.

In acest an, Premiile au un nou partener, un infocat sustinator al succeselor romanesti si un succes national in sine - URSUS, prima bere premium romaneasca. De cativa ani, URSUS a intemeiat o adevarata traditie de implicare activa in recunoasterea si promovarea reusitelor marcante ale romanilor. Totul a inceput cu sponsorizarea emisiunii "Dinastia Campionilor". Continuarea a reprezentat-o parteneriatul cu FOR (Fundatia Olimpica Romana), Gala Invingatori pentru Romania si acum parteneriatul cu "Premiile Ioan Chirila".

Producatorii evenimentului sunt "Fundatia artEST", al carei presedinte este Iarina Demian si "Agentia de vise", condusa de Tudor Chirila.


Contact: Catalin Chitei - PR ExecutiveTel: 021-318.94.39; mobil: 0745.350.688, 0722.375.753Email : catalin.chitei@agentiadevise.ro, www.ioanchirila.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.