Profesorii vor primi tichete de masa si o prima de vacanta, acordata anual, in cuantumul salariului de baza, cu o luna inainte de a pleca in concediul de odihna, potrivit proiectului noului Statut al cadrului didactic. Prevederile vin in contradictie cu un anunt de saptamina trecuta al ministrului Muncii, Paul Pacuraru, care a declarat ca nu intentioneaza sa acorde tichete de masa bugetarilor in 2008.

Profesorii merituosi vor primi si un premiu anual in cuantum de un salariu mediu lunar de baza si ajutor anual pentru carti si materiale didactice in valoare de 100 de euro.

De asemenea, cadrele didactice vor primi si o prima de instalare in decurs de cinci ani, o singura data, in cuantum de trei salarii de baza, dar, in cazul plecarii din sistem in urmatorii cinci ani, se restituie intreaga suma. La finalul activitatii didactice, profesorii primesc si prima de pensionare, care va consta in doua salarii de baza, plus reduceri de 50% din valoarea biletelor la filme, la concerte sau la spectacole de teatru organizate de institutii publice. In plus, mamele vor primi ajutor de nastere egal cu un salariu de baza.