In urma publicarii scrisorii deschise, adresata de jurnalistul Miron Manega Laviniei Tatomir, proprietara marcii "Adrian Pintea" ne-a trimis la redactie un drept la replica, pe care-l redam ca atare.     Lavinia Tatomir isi apara proprie
In urma publicarii scrisorii deschise, adresata de jurnalistul Miron Manega Laviniei Tatomir, proprietara marcii "Adrian Pintea" ne-a trimis la redactie un drept la replica, pe care-l redam ca atare.     Lavinia Tatomir isi apara proprietatea: "Stimate domnule Dumitru Manea (cunoscut si sub numele Miron Manega), nu v-ati numarat printre prietenii apropiati ai sotului meu, fiind doar o cunostinta. Demersul de a publica integral si partial o parte din operele sotului meu in revista Vreau Bilet.ro in iunie 2007, cu titlul de coperta «ADRIAN PINTEA», a incalcat legislatia specifica dreptului de autor. Am inteles ca este un numar omagial, sponsorizat in numele sotului meu, care va fi distribuit gratuit. Surprinzator, la cateva zile, am constatat ca revista se vindea pe piata la pretul de 15 lei. Gestul dvs., de a-mi transmite informatii nereale, mi-a reamintit de un episod care i-a produs neplaceri, financiare si morale, sotului meu, episod care a avut loc cu putin timp inainte de moartea sa. Ma refer la contractul de impresariat artistic pe care sotul meu l-a incheiat cu firma dvs. si a asociatului dvs., Csaba Laszlo Erros, contract in urma caruia a platit degeaba suma de 1.500 USD, pentru promovarea in strainatate. Aceasta afacere s-a dovedit a fi o mare teapa. Ulterior incheierii contractului, am constatat ca firma asociatului era in faliment. In convorbirile ulterioare cu dvs., imediat dupa moartea sotului meu, ati insistat pentru retiparirea revistei, motivand ca este momentul pentru un adevarat boom financiar. Nu aveti dreptul, nici moral, nici legal, sa va folositi de numele si operele sotului meu. V-ati hotarat sa republicati revista in luna septembrie in scopuri comerciale. Momentul coincide cu promovarea cartii mele, «Lectie de iubire cu Adrian Pintea». Aceste aspecte ma determina sa va fac o marturisire de suflet: pe patul de moarte, sotul meu, Adrian Pintea, ne-a spus mie si mamei mele sa ne ferim de dumneavoastra. Din punct de vedere legal, sunteti in culpa, sens in care v-am notificat, rezervandu-mi dreptul de a ma adresa in continuare autoritatilor competente. Lavinia Pintea".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.