Organizatiile patronale cred ca fragmentarea programelor de lucru ar elimina ambuteiajele.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) va propune Guvernului modificarea Codului Muncii astfel incit salarizarea angajatilor sa se faca la ora si nu la luna, cum se face in prezent, a declarat ieri reprezentantul patronatelor, Adrian Izvoranu.

Potrivit acestuia, plata la ora ar duce la flexibilizarea muncii si la fundamentarea unui plan de afaceri coerent. „Nu este vorba de majorarea programului de lucru, numarul de ore lucrate ramine acelasi, dar vrem introducerea salarizarii cu ora pentru flexibilitate si pentru evitarea birocratiei in cazul in care avem nevoie de angajati pe perioade limitate", a explicat Izvoranu. Laurentiu Plosceanu, copresedinte al ACPR, considera ca este necesara fragmentarea programelor de lucru in functie de domeniile de activitate. „Trebuie sa gasim solutii pentru eliminarea ambuteiajelor din toata tara. Vom propune fragmentarea programelor de lucru, astfel ca, in functie de sectorul de activitate, programul de munca sa inceapa la ore diferite", a adaugat Plosceanu.

Totodata, patronatele sustin posibilitatea unei cresteri a salariului minim pentru anul 2008 pina la 540 de lei si cred ca cererea sindicatelor, de majorare a salariului minim pe economie la 700 de lei, este exagerata.