Potrivit deciziei luate de Birourile Permanente, azi, 27 septembrie 2007, Camerelor reunite ale Parlamentului li se vor prezenta Motiunea de cenzura a PSD. Aceleasi Birouri au hotarat ca miercuri, 3 octombrie, la votarea Motiunii, sa se pastreze votu
Potrivit deciziei luate de Birourile Permanente, azi, 27 septembrie 2007, Camerelor reunite ale Parlamentului li se vor prezenta Motiunea de cenzura a PSD. Aceleasi Birouri au hotarat ca miercuri, 3 octombrie, la votarea Motiunii, sa se pastreze votul secret cu bile. Dupa opinia noastra, e o greseala. Votarea Motiunii ar trebui sa se faca la vedere!

Pentru a ne da seama cine e pentru un stat de drept, in care libertatile individuale sa fie garantate, si cine e pentru o dictatura in care libertatile sa fie la cheremul lui Traian Basescu. Si nu la cheremul vreunui scop cat de cat rational, ci la cheremul hachitelor sale. Cu ceva timp in urma, poate unii parlamentari PSD se vor mai fi gandit daca n-ar fi mai bine sa voteze Motiunea. Guvernul lui Calin Popescu Tariceanu le oferea multe argumente pentru imboldul de a-l da jos.

De la faptul ca, desi ultraminoritar, se poarta de parca ar avea o majoritate zdrobitoare, pana la faptul ca PSD risca sa se prabuseasca in sondaje sprijinind un guvern de dreapta.

Evenimentele din ultimul timp au aratat insa, in chip zdrobitor, ca nenorocirea reprezentata de supravietuirea Guvernului Tariceanu e de preferat nenorocirii pe care ar constitui-o tara ajunsa total pe mainile lui Traian Basescu. Trecerea Motiunii de cenzura ar insemna ca Parlamentul - ultima reduta a democratiei in calea ambitiilor cotroceniste de a instaura o dictatura a bunului plac - sa-i dea lui Traian Basescu posibilitatea de a tranforma Romania intr-o tara a tulusilor.

Pentru ca tulusii, termen provenind de la procurorul Doru Tulus, inseamna toti cei gata sa-i faca lui Traian Basescu treburile murdare.
Daca Guvernul Tariceanu pica, solutia crizei ce se va declansa, inevitabil, trece in mainile presedintelui. In sine, n-ar fi nimic nelinistitor. Se presupune ca presedintele - garantul stabilitatii interne, exemplu de intelepciune politica - va alege solutia cea mai fericita pentru tara.

Solutia care sa raspunda nevoii ca in Romania sa fie stabilitate politica.

Din nenorocire, la Cotroceni nu se afla un presedinte, ci un iresponsabil.

Daca mai era nevoie de o dovada, interventia de marti, 26 septembrie 2007, a adus-o.

Prompt si spectaculos.


Raportul CSM in ce priveste DNA, dosarele fabricate de tulusi ministrilor liberali pe banda rulanta au dezvaluit romanilor ca, sub pretextul luptei impotriva coruptiei, DNA s-a transformat intr-o veritabila Procuratura de Republica bananiera.

Grava incalcare a Codului de procedura penala, nerespectarea prezumtiei de nevinovatie, ascultarea telefoanelor, abuzurile de nedescris - tot atatea lucruri dezvaluite despre prestatia tulusilor de la DNA - impun masuri energice pentru ca DNA sa devina ceea ce statutul ei o cere: o institutie care, fara a slabi o clipa sesizarea si anchetarea cazurilor de coruptie, sa respecte riguros legea.

Daca nu se iau astfel de masuri, cuibul de tulusi de la DNA isi atinge scopul pentru care a fost plantat acolo de grupurile mafiote din Romania.

Cel de a decredibiliza lupta impotriva coruptiei, de a da adevaratilor corupti posibilitatea de a invoca, in apararea lor, imaginea DNA de azi: cea de institutie a abuzului si arbitrariului.


Traian Basescu stia aceste lucruri. Daca ar fi, intr-adevar, un presedinte sincer interesat in eradicarea coruptiei, si-ar fi dat seama ca tulusii trebuie dati afara de la DNA, altfel nici o ancheta initiata de institutie, nici macar una corecta (pentru ca la DNA sunt si procurori, nu numai tulusi), nu va mai avea credibilitate.

Nu spune nimeni ca ar fi trebuit sa intervina cerand ca DNA sa fie eliberata de sub stapanirea degradanta a tulusilor.E de admis ca o asemenea interventie ar fi fost suspectata de unii drept o incercare de a-i apara pe corupti in fata procurorilor. Dar sa taca, asta putea.

Domnul presedinte n-a tacut.

A intervenit in forta in apararea tulusilor.

Vrand astfel sa intimideze CSM in ancheta declansata la DNA.

Cu un astfel de sprijin, tulusii isi vor face si mai mult de cap.

E Traian Basescu omul pe mana caruia sa dai tara, tu, parlamentar reprezentand interesele cetatenilor, votand Motiunea de cenzura?

Pai, daca acum, cand de bine, de rau, in calea tulusilor mai stau Guvernul, Parlamentul, ce se va intampla daca Motiunea de cenzura va trece, si tulusii nu se vor mai impiedica de nimic?!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.