Pe langa proiectiile in aer liber si concertele in aer liber din Piata Enescu, manifestarea aduce anul acesta si o noutate: ringuri unde spectatorii vor putea dansa pe muzica marilor compozitori, zilnic, intre orele 18.30 si 19.30. Ca si anul trecut,
Pe langa proiectiile in aer liber si concertele in aer liber din Piata Enescu, manifestarea aduce anul acesta si o noutate: ringuri unde spectatorii vor putea dansa pe muzica marilor compozitori, zilnic, intre orele 18.30 si 19.30. Ca si anul trecut, vor fi amenajate cafenele unde se vor servi si bauturi si specialitati culinare si de patiserie cu specific austriac. Atmosfera va fi intregita de jardiniere si standuri cu suveniruri si pictura. Accesul este liber, timp de 12 ore (11.00-23.00).
Concertul de Anul Nou deschide festivalul
Inregistrarea Concertului de Anul Nou, in interpretarea Filarmonicii din Viena dirijata de Zubin Mehta, deschide azi, la orele 21.00, seria proiectiilor din Piata Enescu. Capodopere ale compozitorilor Johann Strauss Tatal si Fiul, Josef Strauss, Joseph Hellmesberger jr si Eduard Strauss vor putea fi audiate de catre public in aceasta interpretare speciala.
"Elixirul Dragostei", opera comica a lui Gaetano Donizetti scrisa in doar doua saptamani, va rula maine seara, de la aceeasi oara. In rolul Adinei, spectatorii o vor putea vedea pe Anna Netrebko. Tot ea va incanta audienta, alaturi de celebrul tenor Roberto Alagna, pe 28 septembrie, cand va fi proiectata opera "Manon", a compozitorului Jules Massenet. Aceasta dramatizare este semnata de Andrei Serban si dirijata de Bertrand de Billy. Celebra opereta a lui Johann Strauss jr., "Liliacul", va prinde viata pe ecran, sambata. Bayerisches Staatsorchester este condusa de Carlos Kleiber, dirijorul despre care se spune ca dirijeaza cu tot corpul. Concertul pentru Europa va incheia Vienna Music Film Festival duminica. Mozart, Rossini, Johann Strauss Fiul, Verdi sunt doar cativa dintre clasicii ale caror opere au fost imortalizate pe pelicula in aceasta interpretare deosebita a Filarmonicii din Viena, condusa de Placido Domingo (foto).
In privinta concertelor live, care incep toate la orele 19.30, programul este urmatorul: * azi - Orchestra Medicilor din Bucuresti "Dr. Ermil Nichifor", dirijor: Iosif Ion Prunner * maine - Cvartetul Capriccio, solisti: Oana Andra si Iordache Basalic; la pian: Alexandru Petrovici * 28 septembrie - Grupul vocal Acapella "Muzica lumii", dirijor: George Miron * 29 septembrie - The Harmonious Blacksmith * 30 septembrie - Brass Quintet Bucuresti, solist: Claudia Maru Hanghiuc.
Vinul ca haute couture
In prima jumatate a zilei de azi va avea loc, la ArCuB, un eveniment organizat de biroul de reprezentare a Municipalitatii Vienei - Compress Romania. In partea a doua a zilei, Hotelul Marriott va fi gazda primei editii a "Serii Vinurilor Vieneze". Cei mai buni producatori vor oferi spre degustare vinuri nobile din productia proprie insotite de o cina cu diverse specialitati. In acest context, va avea loc si o prezentare de moda. Cativa designeri austrieci au realizat creatii futuriste de haute couture care pastreaza specificul costumelor populare, facand insa in acelasi timp trimitere la tema serii - vinul. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra Balului Operei din Viena.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.