RISC. Varstnicii supraponde­rali nu prezinta riscuri de a-si pierde me­moria si de a face boala Alzheimer in comparatie cu cei care au o gre­u­tate mica. In cel mai recent studiu privind boala AlzheiÂ&
RISC. Varstnicii supraponde­rali nu prezinta riscuri de a-si pierde me­moria si de a face boala Alzheimer in comparatie cu cei care au o gre­u­tate mica. In cel mai recent studiu privind boala Alzhei­mer se preci­zea­za ca tocmai femei­le si barbatii cu greutate mica sunt ex­pusi dezvol­ta­rii acestei boli. Spe­cia­listii afir­ma ca o cauza o constituie nutritia nepotrivita si pier­de­rea in greutate, ce reprezinta chiar un simptom de Alzheimer.   TERAPIE. Acupunctura este o metoda de tratare a durerilor de spate mult mai eficienta decat te­ra­piile traditionale. Potrivit re­zul­ta­telor unui studiu realizat de cer­ce­tatorii de la Universitatea Bo­chum din Ruhr, la care au participat 1.100 de pacienti, dupa sase luni de terapie, 47% din bolnavii tratati prin acupunctura au raportat o imbunatatire a simptomelor, fata de 44% din pacientii care au primit un placebo si fata de 27% din bolnavii care au primit tratament medicamentos traditional.   PERICOL. Cercetatorii ame­ri­cani au ajuns la concluzia ca nu este bine sa amestecam paracetamolul si cafeaua daca nu vrem sa avem probleme cu ficatul. Specia­lis­tii care au realizat studiul sustin ca amestecul dintre cafea si substanta activa din paracetamol cre­a­za o toxina care afecteaza func­ti­ile ficatului si poate provoca moar­tea. Aceasta combinatie este mult mai periculoasa decat consumul de alcool asociat cu paracetamolul.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.