DNA Timisoara l-a pus oficial sub acuzare pe primarul Aradului la sfarsitul lunii ianuarie anul acesta. Procurorii anticoruptie il acuza pe Gheorghe Falca de luare de mita si abuz in serviciu, aceleasi acuzatii fiindu-i aduse si viceprimarului Tiberi
DNA Timisoara l-a pus oficial sub acuzare pe primarul Aradului la sfarsitul lunii ianuarie anul acesta. Procurorii anticoruptie il acuza pe Gheorghe Falca de luare de mita si abuz in serviciu, aceleasi acuzatii fiindu-i aduse si viceprimarului Tiberiu Dekany, in legatura cu vanzarea unui teren, catre o firma privata, sub pretul pietei. Potrivit Mediafax, pe un teren cu suprafata de cinci hectare din centrul Aradului, Primaria a cerut unei firme suma de 800.000 de euro. Ulterior firma a vandut terenul cu 3,5 milioane de euro. In acest caz, mai multi functionari ai Primariei Arad au fost audiati de procurorii DNA. Acestia vor sa clarifice conditiile tranzactiei, care ar fi fost in defavoarea municipalitatii si din care firma ar fi castigat milioane de euro, prin vanzarea terenului la un pret mult mai mare. In dosar au fost audiati toti functionarii Primariei care au participat la elaborarea proiectului privind vanzarea terenului respectiv, dar si consilierii municipali care au votat proiectul, intrucat opozitia locala nu a fost de acord cu afacerea. "Noi am criticat in permanenta vanzarea terenului de la fosta fabrica de zahar catre firma al carei patron este un apropiat al primarului. Primaria a vandut terenul cu 16 euro metrul patrat, la un pret total de 800.000 de euro. Firma a revandut terenul cu 3,5 milioane de euro, obtinand un profit urias", a spus consilierul municipal independent Rodica Borza. In luna iulie, procurorii DNA au pus sub sechestru averea primarului Gheorghe Falca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.