In "Evenimentul zilei" de luni, 24 septembrie a.c., Mircea Mihaies ii tavaleste prin toate zoaiele pe Serban Orescu, Octavian Paler si Doina Cornea, pe care-i acuza ca nu vad in Traian Basescu farul calauzitor al natiunii, asa cum, mai nou, l-a desco
In "Evenimentul zilei" de luni, 24 septembrie a.c., Mircea Mihaies ii tavaleste prin toate zoaiele pe Serban Orescu, Octavian Paler si Doina Cornea, pe care-i acuza ca nu vad in Traian Basescu farul calauzitor al natiunii, asa cum, mai nou, l-a descoperit dumnealui! Iata ce scrie Mihaies despre Serban Orescu: "Urmaresc de mai multa vreme acrobatiile dizgratioase ale d-lui Serban Orescu, pe vremuri comentator (cam lipsit de har, ce-i drept) la Europa libera, astazi simbrias la Ziua". Serban Orescu face parte, in opinia lui Mihaies, dintr-un "soi de Gica-contra, rosi in egala masura de reumatisme si resentimente", cu conotatii legate evident de varsta inaintata a celebrului ziarist. In galleria "reumaticilor", Mihaies include orice intelept al cetatii care nu-l preaslaveste pe actualul presedinte al tarii, "de la Octavian Paler, pe care anii nu l-au facut mai senin si mai detasat, ci mai acru si incarcat de umori negre, la incredibila Doina Cornea".
Sigur ca e dreptul oricui sa creada orice despre oricine. In cazul personal al dlui Mircea Mihaies, lucrurile trebuie sa fie nuantate, caci dorinta sa de parvenire sau intentia de a se pune in slujba cuiva, fie si presedintele tarii, nu pot constitui motivatia denigrarii unor personalitati importante ale vietii noastre spirituale.
Mircea Mihaies este profesor la o facultate din Timisoara, fiind, in acelasi timp, vicepresedinte al ICR din Bucuresti si colaborator la diverse ziare si reviste. Foamea de bani si de glorie nemeritata pot fi intelese ca pacate firesti ale unora dintre noi, dar, pentru cei care nu uita usor, Mircea Mihaies poate fi identificat ca un impostor fara pereche. Simpla consultare a listei privind abonatii la functiile din cadrul Fundatiei Soros, care poate fi consultata in arhiva ziarului nostru, arata ca, in timp ce Mircea Mihaies facea parte din consiliul national de coordonare a fundatiei, sotia sa era presedinta filialei Timisoara. Nu cumva sa se duca dolarii in buzunarele altora! Daca are cineva curiozitatea sa citeasca opera lui Mihaies, va observa ca multe dintre cartilor sale (Balul mascat, incet, spre Europa, Vecinii lui Franz Kafka) sunt scrise in colaborare cu Vladimir Tismaneanu, o adevarata locomotiva care l-a tractat pe Mihaies inspre sferele Puterii.
De unde vine, totusi, ura lui Mihaies fata de Serban Orescu, Octavian Paler si Doina Cornea? Iata o intrebare care nu are raspuns, caci, sunt convins, in sinea sa, Mihaies a pastrat o admiratie fata de aceste nume sacre si fata de atitudinea lor in momentele cele mai dificile ale existentei noastre. Un motiv, totusi, exista. In timp ce Orescu, Paler sau Doina Cornea si-au pastrat verticalitatea, indiferent cine a detinut puterea la un moment dat, Mihaies a avut oscilatii care definesc tipul oportunistului jalnic. Am mai scris despre articolele sale de dinainte de anul 2000, adunate in vol. "Masca de fiere", in care Traian Basescu, pe atunci primar al Capitalei, era facut de Mihaies "sluga lui Iliescu", "nesimtit", "grosolan", "rudimentar", cerand chiar trimiterea sa in judecata pentru declaratiile in legatura cu C.A.D.A.! Stiind ca Basescu nu uita nimic, Mircea Mihaies este dispus azi sa faca orice pentru a capata dreptul de a lustrui pantofii presedintelui. Inclusiv sa arunce in spatiul public acest atac golanesc la adresa Doinei Cornea, Octavian Paler sau Serban Orescu. Grea meserie si coprofagia asta!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.