Nu stiu cum se intampla, dar de fiecare data, in sistemul nostru vrednic romanesc, te apasa exact unde nu te doare! Bref, mare conferinta de presa in urma valurilor mass-media iscate de asa-zis "Afacerea Strandul Tineretului", ieri dimineata, la e
Nu stiu cum se intampla, dar de fiecare data, in sistemul nostru vrednic romanesc, te apasa exact unde nu te doare! Bref, mare conferinta de presa in urma valurilor mass-media iscate de asa-zis "Afacerea Strandul Tineretului", ieri dimineata, la etajul 8 al ANS. Ei, bine, nici o intrebare, macar de bon-ton, dupa argumentele aduse de secretarul general al ANS, Bogdan Gheorghe.
"La ora actuala, exista o actiune in instanta si orice procedura este blocata pana la inchiderea litigiului. In al doilea rand, Legea 69 spune foarte clar ca toate bazele sportive existente, pentru a li se schimba destinatia, trebuie facute in alta parte. Nu se poate pierde destinatia principala. De altfel, toate aceste obligatii exista si in contractul pe care l-am semnat eu", a spus Bogdan Gheorghe. In schimb, tir automat la presedintele ANS, Octavian Belu, care a trecut la o analiza, cam hazardata, a rezultatelor obtinute de sportul romanesc in anul competitional pe cale sa se incheie. Deloc incurajante in perspectiva lui 2008, an olimpic, similare, insa, cu cele din 2003! Harzardanta pentru ca in colimator au intrat doar vreo doua federatii, care nu si-ar fi realizat, vezi Doamne, obiectivele planificate in acest sezon. S-a uitat, zic eu nepermis, faptul ca forurile cu pricina nu fac decat sa gestioneze activitatea, adica produsul, cluburilor sportive. Care, cel putin in ograda ANS, sunt peste 40 la numar. Luat prin surprindere de faptul ca a uitat de existenta "fabricilor" de performeri, fostul magician al gimnasticii feminine romanesti a admis ca un sistem mort, cel scolar, n-a fost inlocuit cu nimic ani de-a randul, ca antrenorii autohtoni au nascut o concurenta acerba prin migrarea catre conditii firesti de supravietuire pe alte meleaguri, chiar daca oferta indreptata catre federatiile sportive olimpice din acest an a fost samariteana. "Nu exista o federatie care sa fi solicitat ceva si sa nu fi primit. Nu li s-a refuzat nimic", a declarat Belu, si totusi suntem mult sub pretentiile performantei mondiale. Iertata fie-mi vorba, dar atat timp cat la ANS nu se face decat administratie, ca strategiile care ar fi trebuit sa intre in obligatiile lacasului din strada Vasile Conta nr. 16 lipsesc cu desavarsire, iar noi pescuim in ape tulburi in speranta unor rezultate miraculoase la anul, nu ne ramane decat sa invocam Pronia Cereasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.