PULSUL MEDICINEIA doua forma de manifestare a hepatitei cu virus B este aceea in care puterea de au­­toaparare imuna a orga­nis­mului nu mai e atat de eficienta.  In organismul omului, desi sunt
PULSUL MEDICINEIA doua forma de manifestare a hepatitei cu virus B este aceea in care puterea de au­­toaparare imuna a orga­nis­mului nu mai e atat de eficienta.  In organismul omului, desi sunt anticorpii anti-Hbe, totusi semnele pre­zen­tei virusului B exista prin decela­rea in sange a antigenului HBS si a antige­nu­lui Hbe care raman. Acesti pa­ci­enti sunt purtatori inactivi de vi­rus B, adica au virusuri B, dar nu au he­pa­ti­ta. Totusi, cand imunitatea acestor oameni scade, purtatorii inactivi pot deveni activi, in sensul ca boa­la se instaleaza. Purtatorii inactivi de virus B, la analize, au transamina­ze mari, incarcatura virala mica, pre­zenta de antigen HBe in sange. Dar in analiza sanguina se descopera si anticorpi anti-Hbe, semn ca virusul nu se in­mul­teste. A treia categorie de he­pa­tita B ca manifestare se in­tal­­neste la cei care efectiv sunt diagnosticati cu hepatita cronica cu virus B. La ei deja apar inflamatii in celule­le hepati­ce si se intalnesc si zone fi­brozate, adi­ca faza mai avansata, cand se ob­serva cicatrice intarite in fi­cat, semn ca numeroase celule nu func­tionea­za. Fibroza se intalneste in ciroze.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.