Capitanul echipei nationale a Romaniei si fundasul echipei Inter Milano, Cristian Chivu, se afla pe lista celor 55 de fotbalisti nominalizati pentru castigarea premiului Federatiei Internationale a Jucatorilor Profesionisti de Fotba
   Capitanul echipei nationale a Romaniei si fundasul echipei Inter Milano, Cristian Chivu, se afla pe lista celor 55 de fotbalisti nominalizati pentru castigarea premiului Federatiei Internationale a Jucatorilor Profesionisti de Fotbal (FIFPro). Printre jucatorii nominalizati pentru a-i succede brazilianului Ronaldinho, castigator anul trecut, se mai afla, in afara brazilianului, nume precum Kaka, Drogba, Cristiano Ronaldo, Henry, Materazzi, Cannavaro, Buffon, Gattuso, Pirlo, Filippo Inzaghi, Lampard, Gerrard, Terry, Beckham, Rooney, Etoa€™o, Ibrahimovici, Messi, van Nistelrooy sau Berbatov. Italia, cu 11 nominalizati, este tara cel mai bine reprezentata, fiind urmata de Anglia (9), Brazilia (7) si Spania (6). Anul trecut echipa ideala a fost urmatoarea: Buffon - Thuram, Cannavaro, Terry, Zambrotta - Pirlo, Zidane, Kaka - Etoa€™o, Henry, Ronaldinho. La nivel de cluburi, campioana Europei, AC Milan, este cel mai bine reprezentata, cu noua fotbalisti.       Voturi     Daca Balonul de Aur, distinctia suprema, este acordat de corespondenti ai prestigioasei publicatii France football, iar trofeul FIFA este decernat in urma unor voturi ale selectionerilor, premiul FIFPro este decis de un vot din partea celor 45.000 de jucatori afiliati asociatiei respective. Pe lista atacantilor se afla si Luca Toni, de la Fiorentina, care a fost preferat colegului sau, romanul Adrian Mutu.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.