Cotidianul va prezinta citeva dintre cele mai noi modele de calorifere electrice de pe piata.

Inainte de a va achizitiona un calorifer electric, trebuie mai intii sa va ginditi la ce va este necesar si cum il puteti utiliza mai bine. Astfel, prima alegere o puteti face foarte usor: calorifer fix sau pe roti. Urmeaza puterea. Specialistii in domeniu sustin ca puterea pe care trebuie sa o aiba caloriferul d-voastra ar trebui sa fie direct proportionala cu marimea camerei pe care doriti sa o incalziti. „Pentru fiecare camera trebuie calculat un necesar de caldura, iar puterea caloriferului trebuie sa fie egala sau mai mare decit acea valoare. Spre exemplu, daca trebuie sa incalziti o camera de 12 metri patrati, va trebuie cel putin 2.000 de wati", sustine Gabriel Gherghina, inginer si director in cadrul Instarom Instalatii Romania. Acesta este insa un calcul de baza. Este bine ca „in ecuatie" sa fie introduse elemente precum marimea ferestrelor si lumina din camera, dupa cum mai spune Gherghina.

O data ce ati stabilit de ce putere este nevoie, mai trebuie sa luati in calcul si costurile functionarii acestor calorifere. Mai precis, potrivit inginerului Gherghina, un calorifer electric produce un KW termic la un KW de curent consumat. „Caloriferele electrice sint ieftine, dar dupa aceea te costa foarte mult curentul", mai explica acesta. In schimb, marele avantaj al acestui sistem de incalzire este faptul ca rezolva foarte repede problema incalzirii.

GEO VerticalSint radiatoare masive, fabricate din granulat de piatra naturala. Placa frontala este curbata,lucioasa si usor de intretinut. Modelul are o inaltime de 1.500 mm, dar poate fi gasit si la 1.800 mm. Putere: 786 W si 1.219 W pentru 90/70/20 grade.Modelul GEO cu inaltime de 1.800 mm prezinta canale verticale pentru circularea agentului termic. Dopul de aerisire si blindare de 1/2’ si consolele de fixare de inox sint livrate gratuit. Optional, radiatoarele GEO pot fi echipate cu rezistenta electrica si termostat.Termenul de garantie este de 10 ani. Pretul pentru modelul cu inaltime de 1.500 de mm este de 3.909 lei. Caloriferele pot fi achizitionate de pe site-ul centrale.ro.

Calorifer 9N2 Platinium putere: 2.000 W; noua elementi; termostat reglabil; siguranta termica; suport cablu; pret: 119,9 lei; modelul poate fi achizitionat de la magazinele Carrefour. Radiator cu halogen R-041 Rohnson putere: 1.200 W; trei trepte de incalzire; deconectare automata la rasturnare; miscare de baleiere: 60 de grade; garantie: 24 de luni; pret: 79,90 lei; modelul poate fi gasit in magazinele Carrefour. Heller MAF2009AZ2W putere: 2.000 W; trei trepte de putere; noua elementi; termostat; pret 169,9 lei; modelul poate fi achizitionat din magazinele Altex si Media Galaxy.