Dupa ce, acum citeva saptamini, si-a omorit copilul, fosta sotie si socrul, Traian Micu s-a sinucis in penitenciar in noaptea de luni spre marti. Suicidul s-a produs in conditii de neglijenta a gardienilor. Traian Micu, in virsta de 44 de ani, era arestat preventiv din 2 septembrie a.c., dupa ce a recunoscut ca, in aceeasi zi, si-a omorit fiul de 13 ani, fosta sotie si socrul. Luni, 24 septembrie, Traian Micu a fost transferat din Spitalul Penitenciarului Jilava, unde fusese supus unei expertize psihiatrice, la inchisoarea din Ploiesti.

Acolo, peste noapte, si-a taiat venele. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe linga Tribunalul Prahova, Micu a mai incercat sa isi ia zilele, la citva timp de la arestare, aruncindu-se in cap de pe un pat supraetajat. Acest amanunt arata ca angajatii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) ar fi trebuit sa-l interneze pe Micu in spital, sub supravegherea personalului medical. Angajatii ANP spun insa ca vinovati ar fi politistii de la IPJ Prahova, care erau asteptati sa vina sa-l preia pe arestat si sa-l duca in arest la Politia Prahova.

Mai mult, surse din cadrul ANP spun ca Micu ar fi murit luni noapte dupa ce ar fi fost pansat si retrimis in celula, unde statea singur, si nu internat in spital si supravegheat, insa aceasta varianta nu a fost confirmata oficial. Potrivit purtatorului de cuvint al penitenciarului, Mariana Tudor, gardianul a incercat, pe timpul noptii, sa faca un control de rutina in celula lui Micu, unde acesta locuia singur. „Pe timpul noptii se face un control special. Supraveghetorul nu intra singur in celula, ci insotit. Cele trei persoane care l-au gasit pe barbat nu au facut decit sa constate decesul", ne-a declarat Mariana Tudor.

Potrivit Biroului de presa al ANP, Micu nu a fost adus la Penitenciarul Ploiesti pentru incarcerare definitiva, ci pentru „afaceri judiciare". Mai exact, el ar fi trebuit sa fie preluat de acolo de catre politistii din Prahova. Cum acestia din urma nu au venit, angajatii penitenciarului, desi stiau din fisa medicala a acestuia ca barbatul mai avusese tentative de suicid, l-au incarcerat intr-o celula libera si au decis sa-l verifice periodic, la citeva zeci de minute. Numai ca Traian Micu s-a imbracat cu doua haine si s-a invelit cu doua paturi pentru a nu da nimic de banuit si apoi si-a taiat venele. In acest timp, gardienii ar fi crezut ca Micu doarme.

In Spitalul Penitenciarului Jilava, Micu a fost supus unei expertize psihiatrice al carei rezultat nu este cunoscut de angajatii ANP, dupa cum spun ei. Oricare ar fi insa rezultatul expertizei, avind in vedere tentativa anterioara de suicid, detinutul trebuia internat intr-un spital si supravegheat, spun surse din ANP, lucru care nu s-a intimplat.

Trei crime in doua ore Traian Micu a recunoscut ca si-a ucis fiul de 13 ani, fosta sotie si pe tatal acesteia, in casa in care acestia locuiau aflata intr-un cartier de la marginea Ploiestiului, pentru ca femeia nu voia sa se impace cu el. Acesta a povestit anchetatorilor ca a mers in locuinta fostei sale sotii, unde si-a lovit socrul in cap cu o furca si un ciocan, dupa care a adus cadavrul in beciul locuintei, continuind sa stea ascuns. O ora si jumatate mai tirziu, a iesit in curte si fosta sotie, in virsta de 39 de ani, pe care a sugrumat-o, dupa care barbatul a mers in camera in care dormea fiul sau si l-a sugrumat si pe acesta, in somn. El le-a spus politistilor ca si-a ucis copilul pentru ca nu a dorit ca acesta sa creasca fara tata, asa cum a crescut el.

Cititi povestea triplului asasinat de la Ploiesti, pe www.cotidianul.ro/select